Алегри: Резултатът ни дава сила за реванша


Н. Гавазов

Алегри: Резултатът ни дава сила за реванша

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че резултатът 0:0 срещу Барселона в първа четвъртфинална среща от Шампионската лига ще даде сили на неговия тим преди реванша идната седмица на "Ноу Камп". Както е известно, двата тима изнесоха истинска битка на „Сан Сиро", която завърши без победител, а „росонерите" станаха първия тим, който попречи на Барселона да вкара гол в Шампионската лига от 2009 г. насам.

„В някои моменти от мача играхме много добре. През първото полувреме изхабихме много енергия, но се защитавахме организирано. Не може да не сме доволни от резултата. Барселона вкарва в почти всеки мач. Трябва да поздравя момчетата, за добрата игра. Знаем, че в Испания ще бъде трудно, но този резултат ни дава сила. Освен това Амброзини се справи с Меси, реагирахме добре и на статичните положения", заяви Алегри за Sky Italia.

Наставникът на Милан не пропусна да коментира смените, които направи по време на мача.

„Трябваше да направя три смени, заради проблеми с физическото състояние на играчите. Да се надяваме, че някои от хората ще се изправят на крака за реванша, а други ще подобрят формата си", допълни италианският специалист.

 

  Сподели
85