Челси излъга Бенфика като гост (видео)


И. Ангелов

Челси излъга Бенфика като гост (видео)

В първата среща между двата тима в Шампионска лига Челси успя да достигне до победа с минималното 1:0 на гости на Бенфика. На моменти домакините тотално контролираха нещата, но къде късмета, добрите намеси на Петр Чех и на места съдийска подкрепа успя да остави "сините" от Лондон в срещата до тяхното попадение. 

През първата част публиката успяваше да подейства на Раул Мейрелеш, който започна рано с жълт картон и бе заменен през втората част. Домакините доминираха в центъра, но през първата част двата тима почти нямаха опасни атаки. 

През втората част се стигна до по-интересните положения, като в едно от тях Давид Луис игра с ръка в наказателното поле, като по-рано в срещата същото направи и Джон Тери, който влезе в единоборство с разперени ръце и топката направи контакт с една от тях. И двете положения бяха подминати като вместо това Челси вкара. Това стана в 75-ата минута след добра асистенция на Фернандо Торес към Саломон Калу. 

В една ситуация преди тази атака Хуан Мата преодоля вратаря на домакините и нацели гредата на опразнена врата. В края на срещата резервата Стъридж изработи добро положение отново за Мата, който отново не реализира. В крайна сметка Челси се оттегли с добър резултат за срещата в Лондон.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
88