Милан и Барселона ще оставят всичко за реванша


Т. Михайлов

Милан и Барселона ще оставят всичко за реванша

Милан - Барселона
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 28.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Милан посреща Барселона в най-интересния четвъртфинал в Шампионската лига. Двата тима вече се сблъскаха в турнира – още в груповата фаза, но това бе твърде ранен етап, в който и формата и мотивацията на колосите е различна. Все пак трябва да припомним, че мачът на „Камп ноу“ завърши 2:2, а този на „Сан Сиро“ 3:2 за каталунците като и двата бяха доста зрелищни.

В крайна сметка Милан остана на втора позиция в своята група и на осминафинала имаше сложна задача срещу лондонския Арсенал. „Росонерите“ спечелиха първия мач с 4:0, но до почивката на „Емирейтс“ губеха с 0:3 и кошмарното отпадане от Депортиво през 2004 изплува в спомените. Все пак до една от най-големите сензации в Шампионската лига не се стигна, тъй като Ван Перси нямаше късмет през втората част, а и италианците подобриха играта си. Добре вървят нещата за Милан и в Серия А. Там възпитаниците на Масимилиано Алегри са лидери с 4 точки аванс пред Ювентус и уверено вървят към нова титла, намирайки се в серия от 4 поредни победи, последната от които над Рома с 2:1.

Барселона е най-големият фаворит за трофея, въпреки че ще трябва да промени традицията шампионът никога да не дублира титлата си. Каталунците имаха за съперник на осминафиналите немския Байер Леверкузен, който бе преодолян с лекота след 3:1 и 7:1 като във втория мач 5 гола отбеляза Лионел Меси, което е рекорд за турнира. Шампионската лига сякаш се превръща в абсолютен приоритет за Барса, тъй като тимът изостава на 6 точки от Реал Мадрид в Примера. Все пак и шансовете за титла не са изгубени, още повече, че „блауграна“ стопи 4 точки само за 2 кръга, а все още предстои Ел Класико на „Камп ноу“.

Статистиката на Шампионската лига показва, че Милан никога не е губил четвъртфинал у дома, печелейки в 10 от 14 случая. Противно на очакваното „росонерите“ са с най-слабата защита от останалите тимове на тази фаза, допускайки 11 гола. Барса е с 9 поредни победи във всички надпревари след загубата си от Осасуна през февруари.

Големият проблем за Масимилиано Алегри в този мач ще бъде запълването на дупката, появила се следствие контузията на централния халф Тиаго Силва в мача с Рома. С травма е и Игнасио Абате. Марк ван Бомел е наказан. Робиньо е възстановен, но пък Пато е аут, след като замина за САЩ да лекува непрекъснатите си мускулни контузии.

Хосеп Гуардиола има проблеми в защитата. Левият бек Ерик Абидал ще претърпи чернодробна трансплантация, а Адриано е с разтежение. Вероятно Пуйол ще поеме невралгичния пост, а в центъра на отбраната ще видим Масчерано. Давид Вия е с тежка травма, която го оставя извън сметките до края на сезона.

Търсейки най-добрия залог за този двубой трябва да вземем предвид доста различни фактори като нито един от тях не натежава повече от останалите. Страхотната статистика на Милан в четвъртфиналите показва, че „Сан Сиро“ е непревземаема крепост. Но именно Барселона победи тук само преди няколко месеца. Каталунците са в най-добрата си форма именно в най-важната част от сезона, а Меси бележи гол след гол. Защитата на италианците е доста нестабилна и те едва ли ще се хвърлят в атаки, поемайки риска да бъдат наказани. Важността на мача няма нищо общо с тези в груповата фаза, където футболистите бяха освободени от напрежение, съзнавайки, че БАТЕ и Виктория Пилзен не могат да застрашат участието им в директните елиминации. Този път футболът ще е по-премерен и едва ли ще има дъжд от голове. Равенството изглежда примамлив знак.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

06 март Арсенал - Милан 3:0 (Шампионска лига)
11 март Милан - Лече 2:0 (Серия А)
17 март Парма - Милан 0:2 (Серия А)
20 март Ювентус - Милан 2:2 (Купа на Италия)
24 март Милан - Рома 2:1 (Серия А)

Барселона:

07 март Барселона - Байер Леверкузен 7:1 (Шампионска лига)
11 март Расинг Сантандер - Барселона 0:2 (Примера)
17 март Севиля - Барселона 0:2 (Примера)
20 март Барселона - Гранада 5:3 (Примера)
24 март Майорка - Барселона 0:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Милан - Барселона

13 срещи
4 победи за Милан
4 равенства
5 победи за Барселона
Голова Разлика: 19:18 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Милан - 5.00
Равен - 4.00
Барселона - 1.66

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 4.75
Равен - 3.50
Барселона - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
297