Челси търси помощ от ФА за мачовете си от ШЛ


Н. Гавазов

Челси търси помощ от ФА за мачовете си от ШЛ

Ръководството на Челси има намерение да поиска от Футболната асоциация (ФА) преместване на датата за провеждане на полуфиналния мач от Купата на Англия в петък. Годишнината от трагедията на „Хилзбъро" означава, че Ливърпул няма да може да играе своя полуфинален мач с победителя от Съндърланд - Евертън в неделя, 15 април. Следователно, в този ден ще трябва да се състои другата среща между Челси и Тотнъм или Болтън.

„Сините" се опасяват, че ако успеят да преодолеят Бенфика в Шампионска лига, то на тях ще им се наложи да играят с победителя от Барселона - Милан само три дни след мача на „Уембли".

Според ръководството на Челси, ФА трябва да се намеси и да окаже помощ в борбата на „аристократите" на европейската сцена, още повече, че Челси остана единственият английски представител в Шампионса лига.

„Аз мисля, че ние трябва да получим помощ от ФА. Тя ние е необходима, защото само ние отстояваме честа на английските отбори в Шампионска лига. Бенфика игра своя мач преди нашата среща в петък, аналогична беше ситуацията и с Наполи. Техните федерации се стремят да им оказват помощ и по този начин да получат някакво преимущество срещу нас. Ние водим преговори по въпроса, но в края на краищата ще се съобразим с каквото и да е решение", заяви Ди Матео.

 

  Сподели
60