АПОЕЛ - Реал Мадрид: Гостите са фаворити за спечелване на двубоя


Н. Гавазов

АПОЕЛ - Реал Мадрид: Гостите са фаворити за спечелване на двубоя

АПОЕЛ Никозия - Реал Мадрид
Стадион: "GSP", Никозия
Дата: 27.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

АПОЕЛ посреща Реал Мадрид в първа четвъртфинална среща от Шампионската лига. Европейската мечта на кипърския тим продължава и ето, че един от най-силните отбори в света ще гостува на Острова на Афродита. Едва ли и най-големите скептици по отношение на успехите на тима от Никозия вече имат право да твърдят, че класирането на АПОЕЛ е случайно, след като хората на Иван Йованович отстраниха по пътя си до тук Олимпик Марсилия, Порто и Шахтьор, показвайки колективизъм, отборен дух и себераздаване на терена. На осминафиналите АПОЕЛ проведе истинска тактическа битка срещу Олимпик и успявайки да заличи дефицита от един гол в първия мач, кипърци доведоха нещата до дузпи, в които на родна земя показаха повече психическа устойчивост и заслужено ще играят на четвъртфинал.

Във вътрешния шампионат АПОЕЛ е четвърти мач без загуба, но през уикенда не успя да победи своя конкурент Омония в мач, в който бе очевидно, че хората на Йованович мислят повече за сблъсъка с испанския гранд, отколкото за мача си със своя градски съперник. Така „жълто-сините" засега остават на трета позиция в Първа кипърска дивизия на четири точки от лидера АЕЛ.

Реал Мадрид пристигна в Кипър със самочувствието на единственият отбор от груповата фаза на Шампионската лига с пълен актив от точки и тимът с най-добрата защита от всички участници в настоящия сезон на най-престижния европейски клубен турнир през сезона. Освен това, „белите" са отборът, който е отправил най-много удари към противниковата врата през настоящия сезон в турнира (18,8 средно на мач) и тук е моментът да споменем, че по този показател утрешният съперник на мадридчани е последен от участниците в Шампионската лига (6,5). На осминафиналите в най-престижния европейски клубен турнир хората на Моуриньо изпуснаха победата в Москва срещу Зенит, но в реванша не оставиха никакви съмнения относно превъзходството си и постигнаха категорична победа с 4:1 над руския тим.

Във вътрешното първенство Реал Мадрид загуби четири точки срещу Малага и Виляреал, но през уикенда „белите" се разправиха с Реал Сосиедад и по такъв начин запазиха дистанцията от шест точки пред Барселона.

Домакините са без наказания Густаво Мандука и с това всъщност се изчерпват проблемите на домакините в кадрово отношение. Вероятно мястото на бразилеца по левия фланг ще бъде заето от Естебан Солари. Бившият играч на Челси Нуно Мораиш ще продължи партньорството си с Хелдер Соуса в средата на терена. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1 с Айлтон начело на атаката.

Реал е без контузените Анхел Ди Мария, Рикардо Карвальо, Фабио Коентрао и наказания Шаби Алонсо. Вероятно Серхио Рамос и Пепе ще бъдат в центъра на защитата, а Гранеро ще заеме мястото на Алонсо в опорната зона. Схема на игра 4-2-3-1 с Игуаин като самотен нападател.

- Реал Мадрид спечели 7 от последните си 8 мача в Шампионската лига.
- Реал Мадрид спечели едновременно първите полувремена и целия мач в 6 от последните си 7 мача в Шампионската лига.
- Реал Мадрид вкара поне 3 гола в 5 от последните си 7 мача в Шампионската лига.
- В 6 от последните 7 мача с участието на АПОЕЛ в Шампионската лига бяха отбелязани под 2,5 гола.
- В 10 мача с испански отбори, АПОЕЛ има пет равенства и пет загуби

Никой вече не смее да постави под съмнение успеха на кипърския тим, но сблъсъкът с испанския гранд ще бъде нещо съвсем различно. Най-големият помощник на домакините ще бъде невероятната атмосфера на „Нео ГСП"и отсъствието на Алонсо. Плюсовете на Реал са много, но най-важните са наличието в отбора на хора като Роналдо и Игуаин, както и опитът на гостите придобит в силното испанско първенство. Фаворит за спечелване на утрешния двубой е Реал Мадрид, а изненадата може да дойде от евентуална икономичност в действията на гостите, на които предстои тежко гостуване в Памплона през уикенда.

Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ Никозия:

03 март Ермис - АПОЕЛ Никозия 1:4 (Първа дивизия)
07 март АПОЕЛ Никозия - Олимпик Лион 1:0 - 4:3 сл. дузпи (Шампионска лига)
12 март АПОЕЛ Никозия - Еносис 1:0 (Първа Дивизия)
17 март Деринея - АПОЕЛ Никозия 1:2 (Първа Дивизия)
23 март АПОЕЛ Никозия - Омония Никозия 0:0 (Първа Дивизия)

Реал Мадрид:

10 март Бетис - Реал Мадрид 2:3 (Примера)
14 март Реал Мадрид - ЦСКА Москва 4:1 (Шампионска лига)
18 март Реал Мадрид - Малага 1:1 (Примера)
21 март Виляреал - Реал Мадрид 1:1 (Примера)
24 март Реал Мадрид - Реал Сосиедад 5:1 (Примера)


Досегашни срещи:

АПОЕЛ Никозия - Реал Мадрид

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
АПОЕЛ Никозия - 11.00
Равен - 5.50
Реал Мадрид - 1.28

Коефициенти от Offsidebet:
АПОЕЛ Никозия - 12.00
Равен - 5.00
Реал Мадрид - 1.26

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159