Смелостта на ЦСКА ще бъде недостатъчна срещу силата на Реал


Н. Гавазов

Смелостта на ЦСКА ще бъде недостатъчна срещу силата на Реал

Реал Мадрид - ЦСКА Москва
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 14.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)

ЦСКА Москва имаше късмет в груповата фаза на Шампионската лига, но жребият за осминафиналите на турнира не се оказа благосклонен спрямо руснаците и те изтеглиха възможно най-късата клечка - Реал Мадрид. Първият мач между тези два отбора на „Лужники" завърши наравно - 1:1, благодарение на новото попълнение на армейците Вернблум. Това беше единствената игра от последните осем, в която Реал не успя да запише успех, а голът на шведския полузащитник подари надежди на феновете на московския отбор и остава отворен крайният изход на сблъсъка.

Реал Мадрид продължава да бъде лидер в Примера дивисион с невероятната разлика от десет точки пред Барселона, но през уикенда „белите" можеха да загубят точки срещу храбрия тим на Бетис и единствено добрата игра на Игуаин и Роналдо не позволи да бъде помрачен юбилея на Жозе Моуриньо, за който мача в Севиля бе стотният на треньорския мостик на Реал. Така или иначе, мадридчани спечелиха и трите си срещи след двубоя на „Лужники", отбелязвайки девет гола и допускайки само два - срещу Бетис.

ЦСКА Москва имаше достатъчно време да се настрои към мача срещу Реал. Двубоят от 34 кръг на Висшата лига на Русия срещу Динамо се проведе в петък, така че не може да говорим за никаква умора в редиците на армейците. Резултатът във въпросният мач, както и този в сблъсъка със Зенит показва една негативна тенденция в московския тим, а именно, че отборът непременно получава поне един гол в срещите си. Равенствата в двете срещи засега оставиха ЦСКА на второ място в класирането, но намалиха значително шансовете на отбора за титла.

Домакините са без контузените Анхел Ди Мария и Коентрао, а Моуриньо остави извън групата за мача Карвальо, Калехон и Алтънтоп. Това означава, че Кака ще запази мястото си в стартовия състав и вероятно ще играе на десния край на полузащитата, а Серхио Рамос ще заеме позиция в центъра на отбраната. Бензема се завръща от контузия, но не е изключено да бъде пренебрегнат за сметка на Игуаин. Схема на игра 4-2-3-1 с Кедира и Алонсо в опорната зона.

Леонид Слуцки няма да може да разчита на контузените Марк Гонзалес, Игор Акинфеев и Александр Кауна, но любопитното е, че капитанът на руснаците пристигна в испанската столица, очевидно за да вдъхне кураж на своите съотборници. Не е ясно какво е състоянието на ключовите полузащитници Хонда и Тошич, които пропуснаха заниманията на тима в Мадрид. Набабкин и Мамаев се завърнаха от наказания и е почти сигурно, че вторият ще започне в опорната зона. Ако това не се случи, тогава Дзагоев ще се върне назад, а на левия фланг на полузащитата ще започне Тошич, но всичко това зависи от състоянието на играчите и личното решение на наставника на тима. Схема на игра 4-2-3-1 с Думбиа начело на атаката.

Реал Мадрид загуби само два мача през този сезон, като и двете поражения бяха от Барселона. В същото време, ако ЦСКА излезе без Хонда и Тошич, на гостите ще липсва онази творческа искра, която им е необходима за да имат някакъв шанс за успех. Вероятно „белите" ще се опитат да установят надмощие от самото начало на мача и да вкарат поне един гол още през първото полувреме. Определено руснаците ще проявят смелост в изпълненията си, но дори и с ключовите си полузащитници в състава, това няма да бъде достатъчно срещу галактическия отбор на Жозе Моуриньо.


Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

18 февруари Реал Мадрид - Сантандер 4:0 (Примера)
21 февруари ЦСКА Москва - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
26 февруари Райо Валекано - Реал Мадрид 0:1 (Примера)
04 март Реал Мадрид - Еспаньол 5:0 (Примера)
10 март Бетис - Реал Мадрид 2:3 (Примера)

ЦСКА Москва:

09 февруари ЦСКА Москва - Поли Тимишоара 2:0 (Приятелска среща)
16 февруари ЦСКА Москва - Шахтьор Донецк 2:2 (Приятелска среща)
21 февруари ЦСКА Москва - Реал Мадрид 1:1 (Шампионска лига)
03 март ЦСКА Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)
09 март ЦСКА Москва - Динамо Москва 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - ЦСКА Москва

1 среща
0 победи за Реал Мадрид
1 равенство
0 победи за ЦСКА Москва
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.11
Равен - 9.00
ЦСКА Москва - 23.00

Коефициенти от Offsidebet:
Реал Мадрид - 1.13
Равен - 7.75
ЦСКА Москва - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135