Наполи ще оцелее на Стамфорд Бридж


Т. Михайлов

Наполи ще оцелее на Стамфорд Бридж

Челси - Наполи
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 14.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)


Англисйкият Челси посреща италианския Наполи в осминафинал реванш от Шампионската лига. Възпитаниците на Валтер Мадзари имат самочувствието след успеха си с 3:1 на „Сан Паоло“ и задачата им не изглежда толкова трудна. Лондончани обаче са амбицирани да се класират за следващата фаза, тъй като турнирът остана единствената им възможност за по-сериозен успех през сезона.

За разлика от преди 3 седмици Челси ще бъде воден от нов мениджър. Роберто Ди Матео смени Андре Вилаш-Боаш и макар да е временно решение спечели 2 мача – срещу Бирмингам за ФА Къп и Стоук във Висшата лига. Дали „сините“ няма да стигнат до втория си финал в турнира на богатите именно при Ди Матео? През 2008 Аврам Грант също бе временен наставник, заменяйки Жозе Моуриньо и бе на сантиметри от купата. В два от последните 3 сезона „сините“ срещаха италиански тимове в тази фаза като в единия случай продължиха (с Ювентус), а в другия (с Интер) отпаднаха.

Наполи от своя страна се намира в един от най-добрите си периоди за сезона като след боя над Челси, надви Интер, Парма и Каляри в Серия А. Последният мач в петък срещу тима от Сардиния бе истинско голово шоу, приключвайки при 6:3. Победите доближиха „партенопеи“ само на 2 точки от третия Лацио и класиране в Шампионската лига е напълно постижима цел. Наполи е изключително силен при контраатаките като основен реализатор е Единсон Кавани, който има 5 гола в турнира.

Роберто Ди Матео показа в първите си 2 мача, че няма да разчита на постоянен състав и ще заложи на ротации. Мата, Торес, Стъридж и Есиен не играха срещу Стоук, но сега е доста вероятно да ги видим в състава. Джон Тери и Апли Коул са възстановени от контузии, а Жозе Босингва е аут с разтежение. Раул Мейрелеш е наказан.

Валтер Мадзари рядко изненадва със състава като залага твърдо на схемата 3-4-2-1. „Партенопеи“ нямат никакви проблеми с контузии и наказания и ще разчитат на най-доброто. Атаката ще се води от Хамшик, Лавеци и острието Кавани.

Челси ще бъде пределно мобилизиран да навакса изоставането си и да продължи напред. „Сините“ ще трябва да нападат през цялото време и това ще даде много възможности на гостите, чието най-силно оръжие е контраатаката. Ранен гол ще промени нещата и ще даде доста добри шансове на лондоначани, но забави ли се първото попадение нещата силно ще се наклонят в полза на Наполи. Челси вероятно ще спечели мача, но доволни накрая ще са италианците.

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
25 февруари Челси - Болтън 3:0 (Висша лига)
03 март Уест Бромич - Челси 1:0 (Висша лига)
06 март Бирмингам - Челси 0:2 (ФА Къп)
10 март Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)

Наполи:

17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)
21 февруари Наполи - Челси 3:1 (Шампионска лига)
26 февруари Наполи - Интер 1:0 (Серия А)
04 март Парма - Наполи 1:2 (Серия А)
09 март Наполи - Каляри 6:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Челси - Наполи

1 среща
0 победи за Челси
0 равенства
1 победа за Наполи
Голова Разлика: 3:1 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.80
Равен - 3.75
Наполи - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.75
Равен - 3.60
Наполи - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
479