Лион ще продължи към ¼-финалите


Т. Михайлов

Лион ще продължи към ¼-финалите

АПОЕЛ Никозия - Олимпик Лион
Стадион: "GSP Стейдиъм", Никозия
Дата: 07.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)


Френският гранд Олимпик Лион гостува на кипърския шампион АПОЕЛ в осминафинал реванш от Шампионската лига. „Хлапетата“ взеха аванс от 1 чист гол на „Стад Жерлан“ и са фаворит за класиране в следващата фаза, но АПОЕЛ може би е готов за поредната изненада.

За трите седмици, които изминаха от първия мач АПОЕЛ записа загуба и две победи в кипърския шампионат и продължава да се намира на трета позиция на 4 точки от лидера АЕЛ Лимасол. По-интересна е статистиката, която показва, че в последните си 13 мача в Шампионската лига АПОЕЛ има само две победи, но и двете у дома. Последното домакинство на кипърците срещу френски съперник е от далечната 1993, когато ПСЖ побеждава с 1:0.

Лион очевидно ще хвърли всичките си сили в Шампионската лига, след като катастрофира в Лига 1 и вече в 5 поредни кръга няма победа. В последния кръг Нанси удари „Хлапетата“ с 2:0 и така тимът на Реми Гард вече изостава на 15 точки от лидера и на цели 7 от зоната на Шампионската лига. Лион е за девети пореден път сред най-добрите 16, като по този показател отстъпва само на Реал Мадрид. Освен това Лион винаги е продължавал, когато е печелил първия мач с 1:0.

Иван Йованович няма особени проблеми с контузени преди мача.  Марсело Иливейра и Алдо Адорно, които пропуснаха първия мач ще са на линия. Иван Тричковски получи почивка през уикенда и също ще е на линия. Единствено аут е Елио Пинто, който е наказан.

Звездата на Лион Йоан Гуркуф ще пропусне мача поради контузия в коляното. Дежан Ловрен обаче се завръща, след като преодоля травма в ахилеса. Доста футболисти от двата отбора висят с картони и ще бъдат наказани при ново провинение. За Лион това са Гомис, Крис и Шалстрьом.

Опитът и историята показват, че Олимпик Лион е абсолютен фаворит за класиране в следващата фаза, но интригата все пак остава. Интересно е и какъв ще е резултатът в конкретния мач. АПОЕЛ е силен домакин, получавайки страхотна подкрепа от домашната си публика. Лион не е и в особено добра форма, така че равенството изглежда добър залог.

Последни 5 изиграни срещи:

АПОЕЛ Никозия:

14 февруари Олимпик Лион - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
19 февруари Анортозис - АПОЕЛ Никозия 2:0 (Първа дивизия)
23 февруари АЕЛ Ларнака - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Купа на Кипър)
26 февруари АПОЕЛ Никозия - Неа Саламис 1:0 (Първа дивизия)
03 март Ермис - АПОЕЛ Никозия 1:4 (Първа дивизия)

Олимпик Лион:

11 февруари Олимпик Лион - Каен 1:2 (Лига 1)
14 февруари Олимпик Лион - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
19 февруари Бордо - Олимпик Лион 1:0 (Лига 1)
25 февруари Олимпик Лион - ПСЖ 4:4 (Лига 1)
03 март Нанси - Олимпик Лион 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

АПОЕЛ Никозия - Олимпик Лион

1 среща
0 победи за АПОЕЛ Никозия
0 равенства
1 победа за Олимпик Лион
Голова Разлика: 1:0 за Олимпик Лион


Коефициенти от bet365:
АПОЕЛ Никозия - 2.87
Равен - 3.25
Олимпик Лион - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
АПОЕЛ Никозия - 2.95
Равен - 3.15
Олимпик Лион - 2.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
438