Бенфика ще превъзмогне пасива си, за да достигне ¼-финал


Т. Михайлов

Бенфика ще превъзмогне пасива си, за да достигне ¼-финал

Бенфика - Зенит
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 06.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Португалският колос Бенфика трябва да компенсира загубата си от 3:2 с първия мач срещу руския шампион Зенит, ако иска да попадне сред 8-те най-силни тима в Европа. Двубоят преди 3 седмици в Санкт Петербург бе изключително драматичен и в един момент изглеждаше, че „орлите“ могат да вземат аванс, но спортният шанс се усмихна на домакините, които извоюваха крехката си преднина.

След тази загуба в Русия тимът на Бенфика записа и срив в португалската Лига Сагреш. След страхотната серия поредни победи „орлите“ не могат да напипат ваксата вече 3 мача, в които загубиха и от конкурента си Порто с 2:3 и отстъпиха първото място именно на „драконите“, които вече са лидер с 3 точки аванс.

И докато при първия мач с Бенфика Зенит все още бе в период на подготовка, то сега момчетата на Лучано Спалети би трябвало да са в доста по-добра форма, след като и руският шампионат бе подновен. В първия пролетен кръг Зенит завърши 2:2 с ЦСКА Москва и запази лидерската си позиция.

Езекил Гарай получи контузия в коляното в петък по време на загубата от Порто и ще пропусне мача. Вместо него вероятно ще видим Мигел Витор. Пабло Аймар също получи контузия в този мач, но той така или иначе е наказан.

Вячеслав Малафеев се възстанови от травма и игра за пръв път през 2012 в мача срещу ЦСКА. Андрей Аршавин, който премина в Зенит от Арсенал няма лиценз за Шампионската лига. Дани е аут до края на сезона, а Александър Бухаров също не е на линия поради по-лека контузия.

Бенфика успява да продължи в следващата фаза в 9 от 31 случая, при които губи първия мач. Във вторник „орлите“ ще изиграят 50-тия си мач в най-престижния турнир в Европа след смяната на формата през 1992. Зенит пък ще изиграе своя мач номер 100 в европейските турнири като има 50 победи.

Въпреки че Малафеев не е допускал гол в международен мач вече 606 минути Бенфика трябва да бъде смятан за фаворит в двубоя, тъй като е домакин и търси дори минимална победа. „Орлите“ вероятно ще я постигнат, но не трябва да се подценяват и възможностите на гостите.

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

11 февруари Бенфика - Насионал 4:1 (Суперлига)
15 февруари Зенит - Бенфика 3:2 (Шампионска лига)
20 февруари Витория Гимараеш - Бенфика 1:0 (Суперлига)
25 февруари Академика Коимбра - Бенфика 0:0 (Суперлига)
02 март Бенфика - Порто 2:3 (Суперлига)

Зенит:

06 декември Порто - Зенит 0:0 (Шампионска лига)
18 януари Зенит - Бунйодкор 2:1 (Приятелска среща)
26 януари Шортан - Зенит 2:1 (Приятелска среща)
15 февруари Зенит - Бенфика 3:2 (Шампионска лига)
03 март ЦСКА Москва - Зенит 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Бенфика - Зенит

1 среща
0 победи за Бенфика
0 равенства
1 победа за Зенит
Голова Разлика: 3:2 за Зенит


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.61
Равен - 4.00
Зенит - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 1.62
Равен - 3.60
Зенит - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
387