Порто ще надиграе Атлетико в реванша


.

Порто ще надиграе Атлетико в реванша

Порто е в изгодна позиция преди реванша срещу Атлетико МАдрид в Шампионската лига. “драконите” постигнаха удобно 2:2 на “Висенте Калдерон” в първия мач, като трябва да съжаляват, че не си тръгнаха с победа от испанската столица.

След мача с Атлетико Порто изигра още две срещи и двете в португалската Супер лига. Първо бе дербито със Спортинг завършило 0:0, а после дойде погрома с 4:1 над Лейшоеш. Така Порто е лидер в класирането със 2 точки аванс пред Бенфика и 4 пред Спортинг. .В последните си 13 мача като домакин срещу испански съперници “драконите” имат 5 победи и 6 загуби, но в поселдния случай отстраниха Депритво, стигнаха финал и спечелиха титлата.

Смяната на треньорите в Атлетико явно започна да дава полза, тъй като за една седмица “рохибланкос” направиха два страхотни мача – победа над абсолютния лидер в Примера Барселона с 4:3 и равенство като гост на шампиона Реал 1:1. за мача на “Сантяго Бернабеу” “дюшекчиите” трябва да съжаляват, че не спечелиха.

Домакините вероятно ще заложат на същия състав, който игра в Испания. Педро Емануел, Жорже Фусиле и Нелсон Бенитес са аут поради контузии, но Кристиан Родригес и Кристиян Сапунару се завръщат в състава, въпреки че пропуснаха двубоя с Лейшоеш.

Гостите също нямат особени проблеми с окомплектоването на отбора. Все пак Абел Ресино трябва да реши на кои да заложи в защита. Йоркас Сейтаридис не е включен в състава, но Джони Хейтинга е на линия, но по-вероятно на десния бек да е Луис Перея.

Двубоят е изключително непредвидим, защото и двата тима са привърженици на атакуващия стил и вкарват много голове. В лагера на Порто знаят, че пазенето на 0:0 равенство може да им изиграе лоша шега. Все пак след добрия резултата в Испания теса фаворит.

Вероятни състави:

Порто: Хелтон, Сапунари, Роландо, Алвеш, Сисоко, Лучо, Фернандо, Мейрелеш, Лисандро, Хълк, Родригес

Атлетико: Лео Франко, Переа, Уайфалуши, Пабло, Лопес, Макси, Раул Гарсия, Асунсао, Симао, Агуеро, Форлан

Последни 5 мача:
Порто: ПРРПП
Атлетико: РПРПР

Прогноза – 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
107