Барса ще се справи с Лион


.

Барса ще се справи с Лион

Барселона посреща Олимпик Лион в среща реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първата среща на “Жерлан” бе доста напечена и завърши при равенство 1:1, което дава предимство на испанците преди реванша.

Хегемонията на Барса в Испания в последните месеци бе поразклатена от две последователни загуби от Еспаньол и Атлетико Мадрид. Втората дойде след хикса на “Жерлан” и позволи на Реал да се доближи на 4 точки от върха. В следващия кръг “белите” не съумяха да победят Атлетико, докато Барса се разправи с Атлетик Билбао с 2:0 и сега преднината им е 6 точки. Все още предстои Ел Класико.

Концентрирани върху мачовете си с Барселона футболистите на Лион изпуснаха парата в Лига 1 и сега преднината им е само 1 точка пред ПСЖ. Първо Хлапетата направиха равенство с Рен у дома, а после загубиха от Лил с 0:2. Това вгорчи положението им и за пръв път от доста време спечелването на титлата не изглежда толкова сигурно.

В състава на Барселона не попаднаха контузените Габриел Милито, Карлес Пуйол и Ерик Адидал. Останалите футболисти на Гуардиола са на линия за мача. Добрите новини за гостите са, че Карим Бензема замина с останалите за каталунската столица. Хуго Лорис и Жан-Ален Бумсонг също са възстановени за двубоя. Само Джон Менса не е на линия.

Интригата и в този двубой не е изгубена, но Лион ще трябва да измисли начин да отбележи гол. Възможно е това да стане отново благодарение помощта на гениални Жуниньо. Истината обаче е, че много трудно французите ще опазят своята врата и вероятно ще допуснат повече попадения отколкото ще вкарат.

Вероятни състави:

Барселона: Валдес, Алвеш, Силвиньо, Маркес, Пике, Туре Яя, Шави, Иниеста, Анри, Меси, Ето’о

Лион: Лорис, Клерк, Гросо, Крис, Гасама, Калстрьом, Жуниньо, Макун, Едерсон, Бодмер, Бензема

Последни 6 мача:
Барселона: ПРЗРЗР
Лион: ЗРРППП

Прогноза – 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261