Марсилия ще излъже Интер на Велодром


Т. Михайлов

Марсилия ще излъже Интер на Велодром

Олимпик Марсилия - Интер
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 22.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


Олимпик Марсилия посреща Интер в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига. Френският тим ще опита да вземе аванс пред намиращия се в много лоша форма италиански колос, за когото обаче европейската титла е приоритет след провала в Серия А.

Олимпик Марсилия завърши на втора позиция в своята предварителна група, където бяха още Арсенал, Олимпиакос и Борусия Дортмунд. Противно на очакванията, опонент на французите в битката за това второ място не бе немският шампион, а гръцкият. Несъмнено обаче ОМ заслужаваше повече да е сред най-добрите 16. Тимът на Дидие Дешан стартира лошо сезона в Лига 1, но след това навлезе в страхотна форма и в последните 9 мача няма загуба, благодарение на което се изкачи до 4-ата позиция.

Изключително интересно е и в лагера на Интер. Определено през този сезон Шампионската лига е по-успешният турнир за „нерадзурите“, които спечелиха с лекота предварителната си група, макар да започнаха със загуба от Трабзонспор на „Сан Сиро“. Смяната на Гасперини с Раниери доведе до стабилизиране на тима и в Серия А, като след победа над Милан в средата на януари Интер доближи лидерите застрашително. Изведнъж всичко рухна и Санети и компания се върнаха към формата от началото на сезона и пак се сринаха в таблицата. Интер е в серия от 6 мача без победа, 5 от които загубени и то със срамни резултати от аутсайдери.

Големият отсъстващ в състава на Дидие Дешан ще бъде нападателят Лоик Реми, който е с разтежение. Андре Пиер Жиняк вече тренира нормално и ще може да вземе участие на даден етап от срещата. Стефан Мбия не е възвърнал спортна форма след контузия.

Клаудио Раниери ще може да разчита на почти оптимален състав. Валтер Самуел, Диего Милито и Деян Станкович са напълно здрави. Рики Алварес отпадна от разширения състав, в който бе включен Уесли Снайдер. С картотеки за ШЛ за пролетта са още Диего Форлан, Андреа Поли и Анджело Паломбо.

Марсилия има равностойна статистика в мачовете си с италиански съперници. В 14 срещи тимът е записал 5 победи, 4 равенства и 5 загуби. В последната среща между двата отбора в ¼-финал за Купата на УЕФА през 2004 Марсилия отстрани Интер с общ резултат 2:0.

Освен, че е домакин Олимпик Марсилия е и в много по-добра форма от Интер. Гостите са в страхотна дупка и с изключение на мача с Палермо (4:4) показват много лоша резултатност. Шампионската лига обаче е последният им шанс да спасят сезона и би трябвало да са безкрайно мобилизирани. Марсилия вероятно ще измъкне победата, но интригата ще се запази за реванша в Милано.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

29 януари Рен - Олимпик Марсилия 1:2 (Лига 1)
01 февруари Олимпик Марсилия - Ница 2:1 (Купа на Лигата)
05 февруари Олимпик Марсилия - Олимпик Лион 2:2 (Лига 1)
15 февруари Бурж-Перона 1:3 (Купа на Франция)
18 февруари Олимпик Марсилия - Валансиен 1:1 (Лига 1)

Интер:

29 януари Лече - Интер 1:0 (Серия А)
01 февруари Интер - Палермо 4:4 (Серия А)
05 февруари Рома - Интер 4:0 (Серия А)
12 февруари Интер - Новара 0:1 (Серия А)
17 февруари Интер - Болоня 0:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Интер

2 срещи
2 победи за Олимпик Марсилия
0 равенства
0 победи за Интер
Голова Разлика: 2:0 за Олимпик Марсилия


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 2.10
Равен - 3.25
Интер - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Марсилия - 2.15
Равен - 3.05
Интер - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218