Дрогба: Мачът с Наполи трябва да ни помогне да излезем от кризата


Н. Гавазов

Дрогба: Мачът с Наполи трябва да ни помогне да излезем от кризата

Дългогодишният нападател на Челси Дидие Дрогба в навечерието на първата осминафинална среща от Шампионската лига срещу Наполи призна, че той и партньорите му трябва да докажат своята стойност. Както е известно, двата тима ще се срещнат на "Сан Паоло" тази вечер, като срещата между тях обещава да бъде една от най-интригуващите от програмата на най-престижния европейски клубен турнир.

"Мисля, че можем да усетим, че никой не вярва в нас. Ние имаме намерение да покажем, че заслужаваме да бъдем тук. Трябва да играем умно и да изпълняваме треньорските указания", заяви Дрогба на пресконференцията преди двубоя.

Наставникът на „сините" Андре Вилаш-Боаш бе подложен на критики след като отборът му не успя да победи Бирмингам на „Стамфорд Бридж" в петия кръг на Купата на Англия, като преди това лондончани изпаднаха от топ 4 на английския футбол. Националът на Кот д'Ивоар смята, че отговорност за случващото се носят всички и сега е времето да бъдат обединени усилията за излизането на Челси от кризата.

"Всички сме отговорни за резултатите. Челси е отговорен и за това сме длъжни да покажем добър футбол. Мачът срещу Наполи обаче е нашият шанс. През последните няколко месеци и седмици бяхме в трудна ситуация, но в миналото винаги сме се измъквали от подобни положения. Ще трябва да се насладим на страхотната атмосфера в Неапол и да стигнем до победа", каза още 33- годишният футболист.

Дрогба призна, че е гледал доста мачове на Наполи с Диего Марадона и очаква с нетърпение да излезе на "Сан Паоло", като според него това е едно фантастично място за футбол.

"През последните няколко години Наполи извърши невероятен скок. Това е наистина един много силен тим, който постоянно върви нагоре и става все по-добър и по-добър. Сега те имат фантастични футболисти, които могат да направят разликата в даден мач. Говоря за Лавеци, Кавани и Хамшик. Тримата са наистина много опасни и могат да вкарват голове. Харесва ми стилът им на игра, но мисля, че в мача ще има такива моменти, които могат да ни ддат шанс за гол", завършва Дрогба.

 

  Сподели
120