ЦСКА Москва - Реал Мадрид: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - Реал Мадрид: Без шансове за домакините

ЦСКА Москва - Реал Мадрид
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 21.02.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Във вторник вечер в рамките на осминафиналите на Шампионската лига ЦСКА Москва приема на изкуствената трева на „Лужники" Реал Мадрид. След четири години Кристиано Роналдо се завръща под стените на Кремъл, а руските запалянковци ще имат възможност да се докоснат до футбол от най-висша класа, при това галактически.

ЦСКА достигна до тази фаза на турнира като втори отбор в група В, записвайки две победи, две равенства и две загуби и допускайки цели осем гола в мрежата си - най-много от конкурентите си. Всъщност, тези резултати показват непостоянството на московчани и ако трябва да бъдем честни, класирането за осминафиналите в на-престижния клубен турнир на Стария континент си е една чиста случайност за отбора воден от Слуцкии. Защото кръг преди края в груповата фаза на Шампионската лига руснаците се намираха на последното място в групата, а три минути преди последния съдийски сигнал на „Сан Сиро" ЦСКА Москва продължаваше да бъде четвърти. Самоубийството на Лил и Трабзонспор, в съчетание с несериозната игра на осигурилия си първото място Интер и голът на Березуцки в 87-та минута на мача с „нерадзурите" направиха възможно приказката за руснаците да продължи.

Реал Мадрид не остави никакви съмнения относно превъзходството си над останалите отбори в група D на Шампионската лига. Испанците спечелиха по безапелационен начин всичките си двубои срещу Олимпик Лион, Аякс и Динамо Загреб, допускайки само два гола във собствената си врата. Всъщност, хората на Жозе Моуриньо си осигуриха участието в плейофите на турнира още след четвъртия кръг, а след груповата фаза на Шампионската лига Реал Мадрид се оказа, че е отборът с най-добра голова разлика и най-много спечелени точки от всичките 32 участника в този етап на състезанието - още едно доказателство за силата и класата на „белите". В Примера дивисион нещата за Кралския клуб се развиват повече от добре и след победата през уикенда над Расинг, столичани са лидери в класирането с десет точки пред Барселона.

ЦСКА Москва ще се изправи срещу именития си съперник с много отсъстващи футболисти от отбора. Леонид Слуцкии няма да може да разчита на контузените Марк Гонзалес, Кейсуке Хонда, Вагнер Лав, Александрс Кауна, Игор Аконфеев както и на наказаните за по три жълти картона Павел Мамаев и Кирил Набабкин. Вероятно домакините ще излязат със схема на игра 4-3-1, като самотният нападател Думбиа ще бъде подсигуряван от Дзагоев, а по фланговете от Тошич и Олисех.

Реал Мадрид пристигна в руската столица без контузените Диара, Алтънтоп и  Анхел Ди Мария. Жозе Моуиньо на днешната си пресконференция се въздържа да разкрие на какъв състав ще заложи, но португалският специалист подчерта, че той и възпитаниците му се отнасят отговорно към мача и също така, че ще заложи на най-доброто, което има под ръка. Следвайки логиката, би трябвало Бензема да започне като титуляр на върха на атаката, а добрата игра на Кака през уикенда означава, че бразилецът ще започне като титуляр. По всичко изглежда, че мястото на Алонсо в стартовия състав е гарантирано, докато Кедира, Гранеро или Коентрао ще се борят за партньорство с испанския национал.

Имат ли шанс домакините срещу именития си съперник и кое може да помогне на „армейците" в Москва? Честно казано, не мисля, че изкуственият терен е някакво кой знае какво предимство за домакините - някак си унизително ми се струва играта на големи футболисти като Роналдо и компания да се влияе от качеството на терена. Но в комбинация със студеното време това може да се превърне във фактор, който да е от полза за руснаците. Отсъствието на официални мачове за домакините също може да бъде знак плюс: докато Моуриньо не разполагаше с много време да изучава своя съперник (двубоите от Ла Лига и Купата на Краля бяха достатъчни да занимават мислите на треньорския щаб на „белите"), то в това отношение хитрец като Слуцки имаше възможност спокойно да поработи върху изучаване играта на своя противник. И не на последно място, на „Лужники" се очаква да пристигнат около 70 000 зрители, което вероятно ще мотивира домакините да дадат повече от себе си.

Предимството на Реал Мадрид е в дългата резервна скамейка, която позволява на португалеца да избере 15-20 варианта на състава си, всеки един от който е достатъчно мощен. Другото, което е в плюс за гостите е великолепната им физическа форма и не на последно място игровият модел, който демонстрират „белите": приспиване на противника с комбинации и подавания, вследствие на което нещастните съперници забравят, че имат срещу себе си отбор като Реал и за десет минути допускат три гола. Нека припомня, че на „Камп Ноу" „белите" набързо върнаха две попадения!

По-класният отбор е този на гостите и каквито и да са предимствата на ЦСКА, домакините трудно ще се справят със своя противник. Нищо, че днес Жозе заяви,че ще е доволен на резултатно равенство - добре знаем, че португалският специалист едно говори, а съвсем друго върши. Вероятно Реал ще има доминиращо положение при владеенето на топката и постепенно испанците ще установят господство по всички точки на терена. Трудно ще бъде на московчани да удържат своя противник и логичното е да се доверим на тима на Моуриньо, който най-вероятно ще си тръгне с трите точки.


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

30 януари ЦСКА Москва - Фехервар 1:0 (Приятелска среща)
03 февруари ЦСКА Москва - Гуандзоу 0:1 (Приятелска среща)
06 февруари ЦСКА Москва - Криля Советов 1:0 (Приятелска среща)
09 февруари ЦСКА Москва - Поли Тимишоара 2:0 (Приятелска среща)
16 февруари ЦСКА Москва - Шахтьор Донецк 2:2 (Приятелска среща)

Реал Мадрид:

25 януари Барселона - Реал Мадрид 2:2 (Купа на Краля)
28 януари Реал Мадрид - Реал Сарагоса 3:1 (Примера)
04 февруари Хетафе - Реал Мадрид 0:1 (Примера)
12 февруари Реал Мадрид - Леванте 4:2 (Примера)
18 февруари Реал Мадрид - Сантандер 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Реал Мадрид

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 8.50
Равен - 4.50
Реал Мадрид - 1.40

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА Москва - 7.75
Равен - 4.20
Реал Мадрид - 1.42

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168