Челси е твърде голяма хапка за амбицирания Наполи


Т. Михайлов

Челси е твърде голяма хапка за амбицирания Наполи

Наполи - Челси
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 21.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)


Английският Челси гостува на Наполи на митичния „Сан Паоло“ в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Другите тимове от Острова катастрофираха в най-престижния турнир и върху лондончани лежи отговорността да отсрамят Висшата лига. Наполи пък затвърди тенденцията на Ренесанс на Калчото и е най-колоритният от трите представителя на страната в директните елиминации като всеки успех на „партенопей“ оттук насетне ще се приема като изненада.

Като изненада може да се определи и самото прескачане на Наполи на груповата фаза, тъй като тимът от Южна Италия бе в най-тежката група заедно с Байерн Мюнхен, Манчестър Сити и Виляреал. След геройска игра в двубоите с „гражданите“ тимът на Валтер Мадзари си извоюва правото да е сред 16-те най-силни на Стария континент. Добрите игри в Шампионската лига, обаче сякаш доведоха до загърбване на Серия А. В началото на сезона Наполи бе в битката за титлата, но сега е едва 6-ти на 13 точки от върха. Положителното е, че тимът подобри лошата си серия от 5 мача без успех, записвайки победи над Киево (2:0) и Фиорентина (3:0) в последните 2 кръга.

Челси вече е единствената надежда на привържениците на Висшата лига, които искат Купата на Европа да отиде на Острова. След отпадането на Юнайтед и Сити през есента и катастрофата на Арсенал на „Сан Сиро“ миналата седмица само „сините“ имат шансове за нещо запомнящо се в турнира. Дали това няма да е тяхната година? Челси преодоля групата сравнително леко, налагайки се над тимовете на Валенсия, Байер Леверкузен и Генк, но не показва качествена игра у дома, където е извън борбата за титлата и по-скоро ще се надпреварва за място в Шампионската лига през следващия сезон. През уикенда „сините“ срещнаха Бирмингам в мач от ФА Къп и стигнаха само до 1:1 на „Стамфорд Бридж“, което означава преиграване.

За радост на Валтер Мадзари всички футболисти на Наполи са здрави и наставникът ще може да избере най-доброто, с което разполага. От основно значение е, че Марек Хамшик, Езекил Лавеци и Единсон Кавани ще бъдат на терена и ще водят атаката, която е най-силното оръжие на тима.

За Андре Вилаш-Боаш, който скоро може да бъде уволнен, ситуацията не е толкова проста. Джон Тери едва ли ще се възстанови до мача, което означава, че Гари Кейхил ще получи нов шанс за изява. Ашли Коул е с по-сериозна травма. Франк Лампард е възстановен, но едва ли е готов за цял мач. Атаката ще води Фернандо Торес, който ще бъде подпомаган от Хуан Мата и Стъридж.

Наполи няма загуба на свой терен след завръщането си в европейските турнири през 2008 година. От тогава „партенопей“ два пъти са посрещали английски опоненти – 0:0 с Ливърпул и 2:1 над Манчестър Сити. За Челси участието във фазата на директните елиминации е 9-то поред. Гостуванията в Италия не са добри за „сините“ като в 7 такива те имат едва 1 победа.

Наполи ще бъде мобилизиран до краен предел да зарадва своята публика в един от най-големите мачове в историята на тима. Гостите обаче са сериозен опонент, който на всичкото отгоре е поставен под голям натиск да спечели и да продължи в Шампионската лига. Това е и по-вероятният сценарий, но срещата на „Сан Паоло“ по-скоро ще завърши наравно.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

01 февруари Наполи - Чезена 0:0 (Серия А)
05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
09 февруари Сиена - Наполи 2:1 (Купа на Италия)
13 февруари Наполи - Киево 2:0 (Серия А)
17 февруари Фиорентина - Наполи 0:3 (Серия А)

Челси:

28 януари КПР - Челси 0:1 (ФА Къп)
31 януари Суонзи - Челси 1:1 (Висша лига)
05 февруари Челси - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)
11 февруари Евертън - Челси 2:0 (Висша лига)
18 февруари Челси - Бирмингам 1:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Наполи - Челси

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.30
Равен - 3.20
Челси - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 2.25
Равен - 3.10
Челси - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238