Алегри: Съжалявам, че не успяхме да вкараме още един гол


Н. Гавазов

Алегри: Съжалявам, че не успяхме да вкараме още един гол

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри не бе на себе си от щастие след снощния мач срещу Арсенал на „Сан Сиро". Както е известно, „артилеристите" преживяха истински разгром по време на първия осминафинален двубой от Шампионската лига, като началото на кошмара бе поставено със страхотен гол на Кевин-Принс Боатенг преди Робиньо да запише дубъл, а Ибрахимович да оформи крайното 0:4 след точно изпълнена дузпа.

Алегри обясни причините за слабата игра на своя противник и отбеляза, че воденият от него отбор все още не се е класирал за четвъртфиналите.

„На първо място искам да отбележа, че ние все още не сме се класирали за четвъртфиналите. Винаги е трудно да се играе в Англия, затова е необходимо да действаме също толкова уверено, както тази вечер. В същото време трябва да се абстрахираме от резултата в първия мач. Моите футболисти превъзходно отстояваха своите позиции, което не позволи на съперника да създава положения", заяви Алегри за Sky Italia.

„Съжалявам единствено за това, че не успяхме да вкараме в края на мача, когато създадохме няколко добри положения. Разбира се, аз съм доволен, но пети гол щеше да ме направи още по-щастлив", допълва наставникът на Милан.

„Изглеждахме много силно като отбор и постоянно спирахме атаките на Арсенал. Напоследък бяхме сполетени от много травми, поради това беше много важно да намерим себе си и да проявим характер. Сега трябва да продължаваме да работим, за да оставим назад всички проблеми, които ни преследваха до последните си два мача. Арсенал притежава добри футболисти и заслугата за това, че лондончани не показаха своята класа е изцяло на Милан", завърши Алегри.

 

  Сподели
86