Милан разби Арсенал без напрежение (видео)


И. Ангелов

Милан разби Арсенал без напрежение (видео)

Отборът на Милан посрещна Арсенал във фазата на последните 16 в Шампионска лига и разби своя опонент с 4:0 пред домашната публика. Арсенал имаше трагичен ден днес, като никога не изглеждаше, че има шанс да вкара гол. Робин ван Перси опита няколко удара на отчаянието от избити центрирания, както и от добре организирани атаки след като Милан вече водеше с няколко попадения, но нищо повече от гостите днес. На терена имаше само един отбор и това бе Милан, който изглежда ще продължи напред в състезанието.

Още в 15-ата минута Кевин-Принс Боатенг вкара фамозно попадение. Той бе намерен от Ночерино, овладя топката с гърди и я намери от воле, като мощният изстрел бе неспасяем за всеки вратар, а и бе насочен на точното място. В 38-ата минута Златан Ибрахимович организира самостоятелна акция по фланга, навлезе в наказателното, финтира и подаде на главата на Робиньо, който отбеляза. Така на полувремето тима на Милан бе с удобен аванс.

Във втората част Венгер пусна Тиери Анри в опит да стигне поне до попадение. Вместо това получи нови две - още в 49-ата минута от Робиньо, който се възползва от подхлъзване на Вермален, след като топката му бе подадена от Ибрахимович, а след 2-те си асистенции шведа си издейства и дузпа, която вкара в 79-ата минута. Той премина с финт покрай Джуру, който го повали с ръка. Дузпата бе изпълнена хладнокръвно, като Сченсни хвана ъгъла, но силата на удара на Ибра бе прекалена за вратаря. Така без да хвърля много усилие Милан почти сигурно изхвърли Арсенал от Шампионска лига и изпрати Тиери Анри обратно в Америка с унизителен резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101