Анчелоти: Милан е по-силен от Арсенал


Н. Гавазов

Анчелоти: Милан е по-силен от Арсенал

Старши-треньорът на френския Пари Сен Жермен Карло Анчелоти смята, че италианските Милан и Наполи имат много добри шансове да продължат в следващата фаза на Шампионската лига. Както е известно, на осминафиналите на най-престижния европейски клубен турнир, представителите на Серия А ще се срещнат с английските Челси и Арсенал.

„Италианският футбол се движи напред, а английския в момента не се намира в своите най-добри времена. Това се видя при отпадането на двата отбора от Манчестър. Наполи вече изхвърли Сити, който е лидер във Висшата лига на Англия. Не виждам никаква причина да не го направи и с Челси, още повече, че „сините" се представят неубедително в първенството и моралът им преди тази среща е нисък", заяви Анчелоти за Evasion FM.

„Що се отнася до Милан, той превъзхожда Арсенал по абсолютно всички показатели."Артилеристите" не са уверени и показват много непостоянна игра, много често ставайки жертва на натиска от трибуните и противника. Милан е по-опитният отбор, но всичко ще се реши в следващите 180 минути", допълва италианският специалист.

 

  Сподели
90