Барса победи на гости на Байер (видео)


И. Ангелов

Барса победи на гости на Байер (видео)

Отборът на Байер Леверкузен прие Барселона в продължението на турнира на Шампионска лига и първата среща между двата тима завърши при резултат 3:1 в полза на гостите. След дефанзивно първо полувреме от домакините, след като получиха попадение те се хвърлиха в атака и мачът стана доста интересен. 

Дефанзивната постройка на домакините работеше през по-голямата част от първата част, като основното оръжие на тима бе изкуствената засада. В крайна сметка обаче тима се пропука след добро подаване на Лео Меси към Санчес, който откри през краката на Лено в 41-ата минута.

Това принуди домакините да подходят атакуващо през втората част, и те стигнаха до гол в 52-ата минута. Играчът под наем от Тотнъм - Ведран Чорлука, центрира добре и Кадлец вкара с глава. 3 минути по-късно обаче Фабрегас предостави страхотна топка на Санчес, който отново не сгреши. Малко след тази ситуация домакините нацелиха гредата, а Меси стори същото след един от фамозните си пробиви.

Интересен момент бе една ситуация в 80-ата минута. Гонзало Кастро напредна по фланга и елиминира двама от Барселона, като бе застигнат от Бускетс. Халфът на Барса буквално изхвърли Кастро от терена, запращайки го опасно извън тревата, като това действие на играча на Барселона би трябвало да му донесе най-малко жълт картон. Вместо това обаче картон получи Кастро.

В края на мача Меси грабна своето попадение - той бе намерен от Дани Алвеш, който елиминира Лено, и вкара през защитник на домакините. Така с удобен резултат Барса ще очаква обратния мач на "Камп Ноу".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101