Милан - Арсенал: В търсене на реванш


Н. Гавазов

Милан - Арсенал: В търсене на реванш

Милан - Арсенал
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Милан посреща Арсенал в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига. Последният път, когато тези два отбора се срещнаха в най-престижния европейски клубен турнир, статутът на „росонерите" „Европейски шампион" бързо бе изтрит от „артилеристите", благодарение на впечатляващата игра на Сеск Фабрегас. Оттогава насам, Милан така и не успя да премине осминафиналната фаза на състезанието като миналата година бе изхвърлен от друг лондонски отбор, този на Тотнъм.

Италианският първенец започна тазгодишната си кампания в Шампионската лига със стратегическо равенство на „Ноу Камп" срещу Барселона, а след това в мързеливо темпо се добра до второто място в група Н на турнира, записвайки две победи, три равенства и загуба. Едва ли някой е очаквал нещо по-различно, след като останалите два отбора от квартета бяха Виктория Пилзен и БАТЕ Борисов. Във вътрешното първенство Милан излезе начело в таблицата за класиране, след като в отсъствието на Ибрахимович, Боатенг и Ван Бомел нанесе първо домакинско поражение на Удинезе през уикенда.

Арсенал изглежда си взе поуки от представянето си през миналата година и започна тазгодишната си кампания в Шампионска лига много силно - с равенство на терена на немския шампион и две поредни победи, една от които като гост на прекия конкурент Олимпик Марсилия. Така след три изиграни мача хората на Венгер не оставиха никакви съмнения относно това кой ще заеме първото място в групата, а френският специалист дори си позволи в последния двубой в Атина да заложи на резервите. Във вътрешното първенство Арсенал премина през един безплоден януари, през който не успя да запише нито една победа, но през февруари „артилеристите" изригнаха, постигайки два забележителни успеха срещу Блекбърн и Съндърланд.

Кадровите проблеми за Милан не изглеждат чак толкова големи на фона на това, от което бе сполетян отбора в мача си срещу Удинезе в Бергамо, където „росонерите" пристигнаха с група от само 14 човека! Все пак, извън групата за мача остават Марио Йепес, Алберто Акуилани, Антонио Касано, Александър Меркел, Родни Щрасер, Съли Мунтари, Филипо Индзаги и Дженаро Гатузо. Амелия се намира в много добра форма и успя достойно да замести Абиати за времето, когато основният страж бе контузен, но сега вероятно ще започне мача от пейката. Мексес и Неста се борят за място в центъра на защитата, но вероятно Алегри ще даде своите предпочитания на французина. Един от тримата - Пато, Робиньо или Ел Шаарауи ще си партнира в атака с Ибрахимович. Ако следваме логиката, това би трябвало да бъде швейцарецът, който вкара победния гол срещу Удинезе. Схема на игра 4-3-1-2 с Боатенг зад двамата нападатели. Ван Бомел и Амброзини за заплашени, ако получат жълт картон да пропуснат реванша в Лондон.

Арсенал пристигна в Милано без Андре Сантос, Васирики Абу Диаби, Пер Мертезакер, Карл Дженкинсън, Джак Уилшър и Жервиньо. Кокелен и Гибс спорят за място на десния край на отбраната. Ако Франсис започне в стартовия състав, Саня вероятно ще играе на позицията ляв бек. Рамзи отпочина от последния мач на Арсенал в Лигата и е фаворит пред Росицки да започне като титуляр. Аршавин и Окслед-Чембърлейн ще се състезават за лявото крило. Формата на англичанина обаче, както и неговата физика може да са достатъчни, за да убедят Венгер да заложи на 18-годишният футболист. Жервиньо се завърна от Купата на африканските нации, но вероятно ще бъде на пейката. Схема на игра 4-2-3-1 с Ван Перси начело на атаката. Росицки е заплашен при получаване на жълт картон да не играе на реванша.

- В последните си 12 противопоставяния срещу английски отбори, Милан спечели седем.
- Арсенал спечели седем от осем такива състезания, последното срещу Удинезе.
- В четири от последните си шест гостувания в Италия, Арсенал постигна победи.
- Алегри спечели първите си два домакински мача в ШЛ, но загуби третия срещу Барселона.
- По време на двугодишния си престой в Манчестър Сити, Робиньо се разписа за домакинската победа с 3:0 срещу Арсенал през ноември 2008 година.
- Тиери Анри записа хеттрик за победата с 5-1 на Арсенал срещу Интер на „Сан Сиро" в груповата фаза на ШЛ през сезон 2003/04.
- Ван Перси, Ван Бомел, Емануелсон и Зеедорф играеха заедно в Холандия.
- Милан е получил под 2,5 гола в последните си 3 мача срещу Арсенал във всички турнири.
- Млан вкара поне 2 гола в 5 от последните си 6 мача в Шампионската лига.


„Аз съм оптимист. Дадохме твърде много пространство на Тотнъм през миналия сезон. Знаем силата на Арсенал, те играят отличен футбол, това е отличен колектив с отлични физически данни. Ще бъдем бдителни в защита", заяви наставника на Милан Масимилиано Алегри.

„Ако си мисля, че не може да спечелим Лигата, по-добре да си остане у дома. Аз не обичам да си губя времето. Вярвам, че това, което прави футбола интересен е, че може да спечелим навсякъде. Ще се опитаме да играем нашата си игра и ще атакуваме", заяви от своя страна Венгер.

Срещата на „Сан Сиро" в сряда вечер обещава да бъде наситена с периоди на открит футбол и такъв с тактическо надиграване. За разлика от Венгер, Алегри не е „тактически" мениджър и обикновено се придържа към една схема на игра в продължение на 90 минути без да се съобразява с противника си. Ако Ван Перси и Ибрахимович имат ден, ще бъде трудно за защитата да ги спре. Но да играеш пред 85 000 екзалтирани фенове е наистина трудно. Точно в това смятам, че ще бъде предимството на Милан.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

29 януари Милан - Каляри 3:0 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)
05 февруари Милан - Наполи 0:0 (Серия А)
08 февруари Милан - Ювентус 1:2 (Купа на Италия)
11 февруари Удинезе - Милан 1:2 (Серия А)

Арсенал:

22 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
29 януари Арсенал - Астън Вила 3:2 (ФА Къп)
01 февруари Болтън - Арсенал 0:0 (Висша лига)
04 февруари Арсенал - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
11 февруари Съндърланд - Арсенал 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Милан - Арсенал

4 срещи
1 победа за Милан
2 равенства
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Милан - 2.10
Равен - 3.25
Арсенал - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.05
Равен - 3.20
Арсенал - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137