Зенит и Бенфика ще оставят всичко за реванша


Т. Михайлов

Зенит и Бенфика ще оставят всичко за реванша

Зенит - Бенфика
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 15.02.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Руският шампион Зенит посреща португалския колос Бенфика в първи 1/8-финал в Шампионската лига. Мачът на „Петрвоски“ ще е истинско изпитание за играчите на двата отбора, тъй като температурата едва ли ще превишава -15 градуса, а „орлите“ идват от далеч по-приятните 15.

Зенит преодоля доста завързана предварителна група в компанията на отборите на Порто, Шахтьор и АПОЕЛ. В последния кръг руснаците отскубнаха второто място като завършиха 0:0 на „Ещадио До Драгао“. Така Португалия е напълно позната дестинация за момчетата на Лучано Спалети, за които мача с „драконите“ бе последният официален преди дългата зимна пауза.

Бенфика бе още по-убедителен в групите, печелейки в компанията на Манчестър Юнайтед, Базел и Оцелул. „Орлите“ натрупаха 12 точки като не загубиха нито един мач, стигайки до 2:2 на „Олд Трафорд“ в мач, който Юнайтед търсеше задължителна победа. За разлика от руското първенство, португалското тече с пълна сила и там Бенфика е лидер на 5 точки пред Порто след серия от 8 поредни победи, последната от които над Насионал с 4:1 през уикенда.

Големият липсващ в състава на Зенит ще бъде португалският плеймейкър Дани, който е с разкъсани коленни връзки. Вячеслав Малафеев е с контузия в прасеца, а Доменико Кришито бе приет в болница заради хранително отравяне. Анюков, Лазович, Широков и Бухаров се възстановиха от малки контузии, а Кержаков игра за пръв път след октомври в подготвителния лагер и бе доста убедителен в контролите.

Емерсон и Луизао бяха проблемните в състава на Бенфика, но през уикенда те играха срещу Маритимо, което означава, че са преодолели разтеженията. Хави Гарсия обаче пропуска двубоя поради лека травма.

Загубата на Рубин от Олимпиакос, с която се откри втората фаза на Лига Европа показа, че дългата пауза в руския шампионат се е отразила на формата на тимовете от тази страна. Същото вероятно ще важи и за Зенит, докато Бенфика поддържа бясно темпо в Португалия. Ниските температури обаче би трябвало да изравнят нещата. Зенит има и добър баланс с тимове от иберийската държава у дома, записвайки две победи и равенство в 3 мача. Вероятно двубоят ще завърши без победител и всичко ще се реши в Лисабон.

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

23 ноември Зенит - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Шампионска лига)
27 ноември Зенит - Локомотив Москва 2:1 (Висша лига)
06 декември Порто - Зенит 0:0 (Шампионска лига)
18 януари Зенит - Бунйодкор 2:1 (Приятелска среща)
26 януари Шортан - Зенит 2:1 (Приятелска среща)

Бенфика:

18 януари Бенфика - Санта Клара 2:0 (Купа на Лигата)
22 януари Бенфика - Жил Висенте 3:1 (Суперлига)
28 януари Файренсе - Бенфика 1:2 (Суперлига)
05 февруари Бенфика - Маритимо 3:0 (Купа на Лигата)
11 февруари Бенфика - Насионал 4:1 (Суперлига)

Досегашни срещи:

Зенит - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Зенит - 2.50
Равен - 3.20
Бенфика - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 2.50
Равен - 3.05
Бенфика - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208