Приказката за АПОЕЛ ще свърши на Жерлан


Т. Михайлов

Приказката за АПОЕЛ ще свърши на Жерлан

Олимпик Лион - АПОЕЛ Никозия
Стадион: "Стад Жерлан", Лион
Дата: 14.02.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)


Олимпик Лион посреща сензацията АПОЕЛ в първи 1/8-финал в Шампионската лига. През есента кипърците сътвориха истинско чудо, измъквайки се от доста коварна група, но сега предстоят истинските предизвикателства, а първото е в лицето на най-рутинирания френски тим в последното десетилетие на турнира.

Участието на Лион във фазата на директните елиминации е доста спорно и от футболна и от морална гледна точка. „Хлапетата“ останаха втори в група с Реал Мадрид, Аякс и Динамо Загреб като хванха последния влак след победата си със 7:1 над хърватския шампион на „Максимир“. Мнозина се усъмниха в честността на двубоя не защото домакините бяха силен отбор, а заради развитието на мача. Динамо поведе, а на почивката резултатът бе само 1:1, което изпращаше напред Аякс.

В своята група АПОЕЛ бе абсолютна сензация като не само я прескочи, а дори спечели първото място. Всеки следващ мач на кипърците бе определян като изненада. И след всички тези сюрпризи, довели до 5 поредни срещи без поражение, АПОЕЛ отстъпи у дома с 0:2 от последния Шахтьор. Загубата се оказа без никакво значение, заради хикса между Порто и Зенит.

От тези дни обаче изминаха цели 2 месеца и много от нещата в клубовете се промениха. Лион загуби почти всички шансове за титлата в Лига 1 като изостава на 11 точки от лидера ПСЖ след много лоша серия. АПОЕЛ обаче се държи в битката за златните медали в Кипър като е трети с пасив от точка зад АЕЛ Лимасол. В последния кръг те биха Етникос с 2:1.

Наставникът на Лион Реми Гард няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Ким Шалстрьом не игра при загубата с Каен с 1:2 през уикенда поради наказание и сега ще е на линия като ще бъде и отпочинал. Вкаралият най-бърз хеттрик в историята на турнира в мача с Динамо Бафетимби Гомис ще води атаката на „Хлапетата“, заедно с Лисандро Лопес.

Възпитаниците на Иван Йованович също са на линия и сръбският наставник ще може да избира от най-доброто. Вероятно в нападение ще е бразилецът Аилтон, който има три гола в турнира. Бившият халф на Челси Нуно Мораиш ще оперира в центъра, а Густаво Мандука ще продължи традицията да стартира във всеки мач на тима си в ШЛ.

От подвизите на АПОЕЛ измина доста време и въпреки че този тим влиза в директните елиминации като първенец в групата, със сигурност големият фаворит е Олимпик Лион. Французите имат много повече опит в такива мачове, а и в конкретния мач са домакини, което би трябвало да означава сигурна победа за тях. Все пак не всичко ще се реши на „Жерлан“.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Лион:

28 януари Олимпик Лион - Дижон 3:1 (Лига 1)
31 януари Лориен - Олимпик Лион 2:4 сл. прод. (Купа на Лигата)
05 февруари Олимпик Марсилия - Олимпик Лион 2:2 (Лига 1)
08 февруари Олимпик Лион - Бордо 3:1 сл. прод. (Купа на Франция)
11 февруари Олимпик Лион - Каен 1:2 (Лига 1)

АПОЕЛ Никозия:

21 януари Арис - АПОЕЛ Никозия 0:1 (Първа дивизия)
25 януари АПОЕЛ Никозия - АЕЛ Ларнака 0:1 (Купа на Кипър)
29 януари АПОЕЛ Никозия - Аполон 2:1 (Първа дивизия)
05 февруари АЕЛ Ларнака - АПОЕЛ Никозия 0:0 (Първа дивизия)
10 февруари АПОЕЛ Никозия - Етникос Ахна 2:1 (Първа дивизия)


Досегашни срещи:

Олимпик Лион - АПОЕЛ Никозия

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Лион - 1.44
Равен - 4.33
АПОЕЛ Никозия - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Лион - 1.42
Равен - 4.20
АПОЕЛ Никозия - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270