Интер ще вземе лек аванс срещу Манчестър Юнайтед


.

Интер ще вземе лек аванс срещу Манчестър Юнайтед

Интер посреща Манчестър Юнайтед на “Джузепе Меаца” в безспорния финал преди финала на Шампионската лига. Един срещу друг излизат шампионите на Италия и Англия. Двата тима и в момента са лидери във вътрешните първенства, отправяйки се към поредна титла.

Жозе Моуриньо пристигна в Интер с ясната цел да спечели титлата на Европа, която повече от 40 години убягва на “нерадзурите”. Той наследи тима от Роберто Манчини, който се справяше повече от добре в Италия, но така и не успя да пробие напред в Европа. Специалния португалец пък вече е триумфирал в турнира с далеч по-непретенциозния тим на Порто, но с многомилионния Челси достигна на една стъпка преди финала.

Манчестър Юнайтед вече диша по-спокойно във Висшата лига след издънката на Ливърпул. “Червените дяволи” са действащ шампион на Европа и света, но трябва да се справят и с традицията, която досега не е виждала шампионът да защити трофея си. Освен това доста често победителят отпада в първата фаза на директните елиминации. Така стана и последния път, когато Юнайтед спечели трофея през 1999. на следващата година англичаните отпаднаха в ¼-финалите от Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед и Интер играха за последно преди повече от година в контрола на “Олд Трафорд” спечелена от гостите с 2:3.   Иначе двата тима се срещнаха за последно в Европа през 1999 на ¼-финал като “червените дяволи” триумфираха след 2:0 и 1:1 и после вдигнаха купата.

Опитните централни защитници Валтер Самуел и Марко Матераци пропускат мача. Централните халфове Патрик  Виера и Луис Хименес също няма да може бъдат използвани от Моуриньо, докато всички останали футболисти са на разположение на португалеца.

Сър Алекс Фъргюсън определено няма да може да използва наказания защитник Неманя Видич, Гари Невил и Уес Браун. Малко вероятно е да играе и Джони Евънс, а готовността на Джон О Шей  ще стане ясно чак след късни медицински прегледи. Бразилският централен халф Андерсон отново тренира, докато Оуен Харгрийвс е извън игра до началото на следващия сезон.

Проблемите на Манчестър Юнайетд в защита ще окажат сериозно отражение върху играта на тима. По принцип това е най-силната отбрана в света, но и в този мач. Златан Ибрахимович и Адриано ще имат доста повече положения от съперниците на Юнайтед във Висшата лига. В мачовете на англичаните срещу Рома в предните две издания Италия бе трудна дестинация за гостуване. Отгоре на всичко Интер е далеч по-силен от “вълците”.  Така или иначе всичко ще се реши в реванша, но “нерадзурите” ще вземат лека преднина.

Веротни състави:

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Кордоба, Киву, Сантон, Санети, Камбиасо, Мунтари, Максуел, Ибрахимович, Адриано

Манчестър Юнайтед: Ван дер Сар, Евра, Фердинанд, О’Шей, Рафаел да Силва, Роналдо, Парк, Флетчър, Карик, Бербатов, Рууни.

Последни 5 мача:

Интер: ПППРП
Ман Юн: ППППП


Прогноза – 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
82