В Юнайтед не се надяват на връщане в Шампионската лига


Н. Гавазов

В Юнайтед не се надяват на връщане в Шампионската лига

Манчестър Юнайтед не храни особени надежди за възможното си завръщане в Шампионската лига, след като по-рано ФИФА заплаши футболните клубове от Швейцария да бъдат изхвърлени от участие в европейските турнири. Както е известно, „червените дяволи" не успяха да се наредят сред топ 16 на престижния турнир, след като в последния си мач загубиха от Базел с 1:2.

Вчера обаче, ВВС, а след това и останалите медии на Острова съобщиха, че всички швейцарски отбори могат да бъдат изключени от европейските турнири, ако Футболната федерация на Швейцария не изпълни нареждането на Световната футболна централа да бъде наказан Сион заради нарушаване на наложената по-рано забрана за купуване на играчи.

Ако футболните чиновници на малката европейска държава не изпълнят указанията на ФИФА, то на Базел ще бъде спряно участието в плейофите на Шампионската лига и на негово място ще бъде върнат Манчестър Юнайтед.

Ръководството на клуба от „Олд Трафорд" обаче е скептично настроено към подобен ход.

„Мие не храним някакви особени надежди, че това може да се случи. Това е дълъг процес и едва ли е възможен", заяви представител на Юнайтед за Daily Express.

 

  Сподели
78