Вилаш-Боаш: Наполи е отбор, който никой не желае


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Наполи е отбор, който никой не желае

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш даде своя коментар относно днешния жребии а осминафиналите на Шампионската лига, който противопостави на „сините" италианския Наполи. Както е известно, „партенопеите" предизвикаха истински фуроор в Европа, отстранявайки от груповата фаза на турнира лидера в класирането на висшата лига на Англия Манчестър Сити. Според мениджъра на Челси, предстоящият сблъсък с неаполитанците ще бъде много оспорван и труден.

„Мисля, че ни се падна много труден жребии, но независимо от това кое е отбора, на този етап в турнира няма лесни отбори. Наполи е отбор, който представлява града си и града Неапол е свързан силно със своя отбор. Това е тим, който притежава огромна база привърженици и няма съмнение, че ни очаква един от най-трудните и вълнуващи сблъсъци, на които може да станем свидетели на осминафиналите. Няма никакво съмнение в това. Наполи е отбор, който никой не желае. Валтер Мадзари е свършил огромна работа там и винаги е бил треньор, който се е справял чудесно с работата си. Под негово ръководството Наполи напредна значително и в крайна сметка постигна резултатите към които се стремеше. Те са напълно мотивирани и притежават талантливи играчи. Там не са само Хамшик и Кавани, а целият им отбор е талантлив", цитира Sky Sports думите на Андре Вилаш-Боаш.

Клубният секретар на Челси Дейвид Бърнард отбеляза от своя страна, че "сините" са изтеглили много тежък жребий за осминафиналите на Шампионската лига. Босът обаче се надява, че предишният опит на Андре Виаш-Боаш в италианския футбол ще даде предимство на „сините". Португалецът е работил с Жозе Моуриньо в Интер и е наясно със силните и слабите страни на съперника.

„Наполи беше в една група с Манчестър Сити, които за съжаление отпаднаха, така че очевидно има израстване в класата на италианците. Мисля, че и мениджърът ни ще отчете жребия като лош. Знаем обаче, че Андре има опит в Италия с Интер, така че съм сигурен, че знае плюсовете и минусите на Наполи. Със сигурност в Италия ще бъде по-топло, отколкото, ако бяхме изтеглили руски отбор", заяви Бърнард.

 

  Сподели
138