Леман: ШЛ изглежда по-добре без Манчестър Сити


Н. Гавазов

Леман: ШЛ изглежда по-добре без Манчестър Сити

Бившият вратар на Арсенал и националния отбор на Германия Йенс Леман заяви, че Шампионската лига изглежда по-добре без Манчестър Сити, след като „гражданите" отпаднаха, въпреки снощната си победа над Байерн Мюнхен. Леман, който работи като коментатор за телевизия Sky в Германия, не можа да скрие своето удоволствие от факта, че Сити ще играе в Лига Европа, като в същото време Наполи се присъедини към Байерн за квалификациите в състезанието.

„Манчестър Сити играе много, много скучен футбол. Те могат да накарат техния съперник да заспи с постоянното владеене на топката. Но за да бъда честен, ще кажа, че това няма съществено значение от тактическа гледна точка и начинът по който играе Сити прилича като игра на аматьорски тим на по-добър терен", заяви Леман.

"Сити постоянно разкарва топката по терена и голът за тях идва при щастливи обстоятелства", злорадства германецът.

Няма живот на техния стадион. Той е мъртъв. Феновете им са толкова тихи. Но те наистина нямат повод да се вълнуват от нещо. Сити владее топката в по-голяма част от времето, играят в собствената си половина и нищо не се случва. Това е срамно, защото това не е типичният английски футбол. Наполи има сърце и страст и аз ги харесвам. Хубаво е, че продължиха. Ние не искаме да гледаме Манчестър Сити в Шампионската лига", завършва Леман.

 

  Сподели
83