Вилаш-Боаш: Отговорихме на критиците


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Отговорихме на критиците

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш остана изключително доволен от победата с 3:0 над Валенсия, благодарение на която „сините" не само отговориха на критиците си на Острова, но помитайки испанския отбор, лондончани завършиха на първо място в класирането на група Е и по този начин във следващата фаза на турнира избегнаха среща с Реал Мадрид, Барселона, Интер или Байерн Мюнхен.

"Това е великолепен резултат и аз се радвам за играчите си. Независимо от всичко, ние завършихме на първо място в групата. Критиките към нас бяха прекалени. Ако трябва да съм честен, съдейки по работата на медиите, в страната има само един клуб за настоящия момент - Манчестър Сити. Надявам се, че те ще успеят да се класират за следващата фаза на Шампионската лига. Но изглежда, че по техен адрес се подхожда по следния начин - "добре, ако те се класират - класират се, ако не успеят - какво пък". Общо взето, ние не получаваме подобно отношение от вас", заяви Вилаш-Боаш по време на снощната си пресконференция след мача.

"Никога не съм критикувал работата на вашите редактори, но вие не спирате да го правите спрямо нас, като особено активен в това отношение е един бивш футболист на Манчестър Юнайтед (Б.а.- Гари Невил). Това са продължаващи атаки към Челси и агресия спрямо един клуб. Не е нормално и не мога да повярвам, че това се случва", продължи мениджърът на Челси.

„Но ние отговорихме на всички критики и сега очаквам да пишете за брилянтния ни успех. Валенсия започна неуверено мача и успяхме да вкараме бърз гол. Продължихме да играем надеждно в отбрана и да търсим късмета в контраатаките. Играхме идеално. Отборът ми прояви сплотеност, отговорност и твърд характер. За нашите футболисти това е голяма победа и те заслужават уважение. Разбира се, първият гол се оказа решаващ и повлия на събитията, а хубавото е, че този път го вкарахме ние. Хареса ми представянето на всички футболисти. Искам да подчертая и играта на Дидие, който проведе невероятен мач и ми се струва, че възвърна своята увереност. В първенството на Англия не пропускаме трети пореден мач и това показва, че отбраната ни е добра, но ще продължаваме да работим в тази посока. Най-важното е, че се класирахме на първо място в групата. Сега очакваме жребие и едва след това ще оценим шансовете си за победа в турнира.", добави португалецът.

 

  Сподели
155