Арсенал помогна на Олимпиакос, но Марсилия не се даде


И. Ангелов

Арсенал помогна на Олимпиакос, но Марсилия не се даде

Изключително интересна се оказа Група F на Шампионска лига, поне до 87-ата минута на мача Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия, тъй като гостите успяха да обърнат мача за 2 минути от 2:1 до 3:2 и да изместят Олимпиакос от второто място, което бе подсигурено с победата над Арсенал с 3:1, но само ако Марсилия бе загубила.

За Олимпиакос Арсенал не бе изпратил всичките си звезди в Гърция. Всъщност тима бе основно резерви и така се стигна до победата на домакините. Джебур, Фустер и Модесто вкараха за Олимпиакос, докато Бенаюн отсрами своите в 57-ата минута.

Интересен бе другия мач в групата, защото до 85-ата минута Борусия водеше на Марсилия с 2:1 чрез голове на Блазкиковски и Хумелс от дузпа. Реми бе успял да върне един гол в добавеното време на първото полувреме, но през цялото второ тима се затрудняваше да вкара. В крайна сметка голове паднаха в 85-ата и 87-ата минути. Андре Аюл вкара с глава първото попадение, а Валбуена малко по-късно прониза вратаря с десен крак отново. По този начин той изпрати своите към осмина-финалите.

  Сподели
145