Виляреал ще опита да измие срама от слабия сезон и да препъне Наполи


Т. Михайлов

Виляреал ще опита да измие срама от слабия сезон и да препъне Наполи

Виляреал - Наполи
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 07.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)


Виляреал посреща Наполи в ключов двубой за второто място в група А на Шампионската лига. Спорът за позицията даваща право на участие във фазата на директните елиминации е задочен между Манчестър Сити и италианците, които имат предимство от 1 точка и победа на „Ел Мадригал“ ще им гарантира успеха в дебютния им сезон в най-престижния турнир в Европа.

Виляреал бе неочаквано слаб през този сезон и се превърна в боксова круша в групите като загуби 5 мача и вкара само 2 гола. Контузиите от началото на сезона могат да бъдат оправдание за „жълтата подводница“, но сме свикнали този отбор да е ако не в елиминациите, то поне в люта битка за по-добро класиране. Жребият не направи услуга на Виляреал, но тимът бе във втора урна и е цяло чудо, че няма дори точица. В Примера ситуацията също не е добра за момчетата на Хуан Гаридо, които са 15-ти с 14 точки от 14 мача. В последния кръг те загубиха от Расинг с 1:0.

Очакванията в Наполи са големи и тимът засега ги оправдава, особено в Шампионската лига. Най-значима бе победата над Манчестър Сити миналата седмица, която открехна вратите към 1/8-финалите. Двата гола на Кавани ще останат завинаги в спомена на феновете на „партенопей“. Наполи обаче направи и велики мачове с Байерн Мюнхен, макар да загуби единия с 3:2 на „Алианц арена“. В Серия А след силния старт момчетата на Валтер Мадзари изпуснаха парата и сега са 5-ти на 9 точки от лидера Ювентус, но през уикенда сложиха край на лоша серия без победа с успех с 4:2 над Лече и нов рецитал на Кавани.

Виляреал ще може най-сетне да разчита на завърналия се след контузия Нилмар, който се появи като резерва срещу Расинг. Възможно е Хуан Гаридо да го съхрани, тъй като мачът е без значение. Кани също е на линия, но и неговото участие не е гарантирано. Със сигурност аут са Джузепе Роси и летните попълнения Сапата и Камунас.

Валтер Мадзари ще разполага с почти всички свои футболисти за решителния мач като липсват само Марко Донадел и Мигел Бритос. Доста от основните футболисти получиха почивка срещу Лече. Кавани, който беше с лека контузия взе участие в този двубой.

Наполи ще търси задължителна победа, което ще постави тима под напрежение. Италианците не играят много добре навън като нямат успех като гост в 9 мача като изключим квалификациите. Миналата година те гостуваха на Виляреал в мач от Лига Европа, спечелен от домакините с 2:1. „Жълтата подводница“ няма причина да се напъва, освен за престиж. Дори за честта на Примера ще е срамно отбор участник в евротурнирите да не вземе точка, макар Ла Лига отдавна да е надпревара с 2 коня. Равенството е най-логичният резултат, след който Наполи ще се надява на добри новини от Англия.

Последни 5 изиграни срещи:

Виляреал:

06 ноември Еспаньол - Виляреал 0:0 (Примера)
19 ноември Виляреал - Бетис 1:0 (Примера)
22 ноември Байерн Мюнхен - Виляреал 3:1 (Шампионска лига)
28 ноември Малага - Виляреал 2:1 (Примера)
03 декември Расинг Сантандер - Виляреал 1:0 (Примера)

Наполи:

19 ноември Наполи - Лацио 0:0 (Серия А)
22 ноември Наполи - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Аталанта - Наполи 1:1 (Серия А)
29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)
03 декември Наполи - Лече 4:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Виляреал - Наполи

3 срещи
1 победа за Виляреал
1 равенства
1 победа за Наполи
Голова Разлика: 3:2 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Виляреал - 5.00
Равен - 3.75
Наполи - 1.70

Коефициенти от Offsidebet:
Виляреал - 4.75
Равен - 3.50
Наполи - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191