Борусия ще победи Марсилия, но ще отпадне от ШЛ


Т. Михайлов

Борусия ще победи Марсилия, но ще отпадне от ШЛ

Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 06.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Борусия Дортмунд посреща Олимпик Марсилия в последен двубой от програмата на група F на Шампионската лига. Единственият тим осигурил си участие в осминафиналите в групата, и то като победител е Арсенал. Битката за второто място остава отворена като всичко може да се случи. Марсилия обаче е в най-добра позиция да продължи напред, докато Дортмунд в най-лоша.

Борусия трябва да навакса изоставане от 3 гола от Марсилия заради загубата си в първия двубой на „Велодром“. Освен това головата разлика на „жълто-черните“ не е никак добра, така че те трябва да търсят дори по-крупен успех от 3:0. Всякаква победа, комбинирана със загуба на Олимпиакос от Арсенал ще даде на немския шампион поне възможност за участие в Лига Европа. В последния кръг в Бундеслигата момчетата на Юрген Клоп стигнаха до 1:1 в дербито с Борусия Мьонхенгладбах, с което отстъпиха първото място на Байерн Мюнхен.

Олимпик Марсилия показа много стабилна игра в турнира на богатите, която контрастира с домашното представяне на тима. ОМ допусна само 2 гола в първите 5 мача, като с такова постижение може да се похвали само Реал Мадрид. Вместо обаче да си осигурят класиране сред 16-те най-добри тима още миналия кръг, марсилци загубиха у дома от Олимпиакос, заплитайки невероятна интрига за последния ден. В последните кръгове на Лига 1 хората на Дидие Дешан рязко подобриха играта си и се изкачиха до 7-мо място в класирането. В събота те надиграха Каен с 2:1 като гост.

Марсел Шмелцер ще пропусне двубоя за домакините поради наказание. Крис Лов ще заеме неговата позиция. Себастиян Кел и Мориц Лейтнер са под въпрос заради леки травми. Невен Суботич и Свен Бендер са твърдо аут поради по-сериозни контузии.

Контузиите на Лоик Реми и Андре Пиер Жиняк гарантират мястото на Джордан Аю на върха на атаката на Марсилия. Матьо Валбуена вероятно ще започне като титуляр след като се появи на терена срещу Каен, излекуван от последната си травма. Род Фани е аут със счупен пръст.

Борусия Дортмунд не познава загубата от френски съперник у дома вече 6 мача. Немците ще са амбицирани да постигнат успех, който да им осигури поне участие в Лига Европа напролет. „Жълто-черните“ са фаворит за трите точки в двубоя, но едва ли ще постигнат достатъчно голям резултат. Каквото и да се случи двата тима ще следят и развитието на мача в Пирея, където Арсенал не е длъжен да се напъва и може да остави французи и германци зад борда.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

15 ноември Уердинген - Борусия Дортмунд 0:7 (Приятелска среща)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
23 ноември Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1 (Шампионска лига)
26 ноември Борусия Дортмунд - Шалке 04 2:0 (Бундеслига)
03 декември Борусия Мьонхенгладбах - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)

Олимпик Марсилия:

06 ноември Олимпик Марсилия - Ница 2:0 (Лига 1)
19 ноември Монпелие - Олимпик Марсилия 1:0 (Лига 1)
23 ноември Олимпик Марсилия - Олимпиакос 0:1 (Шампионска лига)
27 ноември Олимпик Марсилия - ПСЖ 3:0 (Лига 1)
02 декември Каен - Олимпик Марсилия 1:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Олимпик Марсилия

1 среща
0 победи за Борусия Дортмунд
0 равенства
1 победа за Олимпик Марсилия
Голова Разлика: 3:0 за Олимпик Марсилия


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.66
Равен - 3.50
Олимпик Марсилия - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.65
Равен - 3.60
Олимпик Марсилия - 5.25


Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210