Линдегаард: Длъжни сме да победим Базел


Н. Гавазов

Линдегаард: Длъжни сме да победим Базел

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард смята, че в сряда срещу Базел „червените дяволи" са изправени пред един от най-важните мачове за сезона. Както е известно, отборът воден от Сър Алекс Фъргюсън се намира на второ място в група С на Шампионската лига с актив от девет точки, докато неговият противник Базел е с осем точка и евентуална загуба на Юнайтед ще изхвърли отбора от по-нататъшно участие в турнира.

Според датският страж, подобно нещо не бива да се случва и Юнайтед трябва да търси победата.

„Това е много важен мач. Тези дни разговарях с мои приятели от Швейцария и те ми казаха, че в момента Базел изглежда много добре. Определено на нас ни предстои много важна работа, може би най-важният мач през този сезон", заяви Линдегаард за клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

„Ние сме длъжни да победим. В това отношение не може да имаме никакви оправдания. Заминаваме за Швейцария след като изиграхме два добри мача в шампионата, в които действахме добре в отбрана и нападение. Единственото, което ни е нужно е да вкарваме повече голове. В началото на сезона вкарвахме по три, пет, дори осем гола в един мач, но аз мисля, че имаме достатъчно добри нападатели и в събота се видя, че създаваме положения. Това е позитивизъм, който може да използваме в срещата с Базел. В действията ни има много хубаво неща", допълва датчанинът.

 

  Сподели
83