Саки: Моят Милан е по-добър от Барселона на Гуардиола


Н. Гавазов

Саки: Моят Милан е по-добър от Барселона на Гуардиола

Часове преди сблъсъка между Милан и Барселона на „Сан Сиро" тази вечер, Ариго Саки заяви, че "росонерите" в края на 80-те години на миналия век, на които той беше треньор е бил по-силен от сегашния тим на Барселона. Както е известно, в периода 1987-1991 година италианският специалист бе начело на Милан, с който спечели две титли на Европа, едно Скудето, две Интерконтинентални купи и общо осем трофея.

"Това са два велики отбора, но от две много различни епохи. И двата тима бяха най-добри по отношение на привлекателен футбол и добри резултати и изиграха важна роля в еволюцията на този спорт. В последните сто години те са пред всички останали по отношение на прогреса в тази игра. Аз не само тренирах най-добрата защита в историята на футбола, но аз бях треньор на най-добрия отбор в историята", цитира авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. думите на Саки.

65-годишният специалист се завърна в Милан през 1996 година , но така и не успя да повтори успеха от предишното си пребиваване на „Сан Сиро". Според Саки, „росонерите" нямат сили да се преборят за трофея в сегашното издание на Шампионската лига и според него, Купата ще замине за Испания.

„Мисля, че Барселона или Реал Мадрид ще спечелят Шампионската лига през този сезон", допълва легендарният треньор.

 

  Сподели
85