Зенит ще нанесе първа загуба на АПОЕЛ


Н. Гавазов

Зенит ще нанесе първа загуба на АПОЕЛ

Зенит - АПОЕЛ
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 23.11.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Феликс Брих (Германия)

В среща от петия кръг на група G на Шампионската лига Зенит посреща лидера в класирането АПОЕЛ. Според предварителните очаквания, развитието на нещата в квартета се оказаха наистина сложни, но с една изненада - главният участник в събитията е кипърският АПОЕЛ, който все още не познава вкуса на поражението и равенството в сряда вечер на „Петровски" ще изпрати отбора от островната държава на плейофите в турнира.

Разликата между двата тима е точка в полза на АПОЕЛ, а третият Порто е на три пункта от Зенит. Ако португалците победят утре вече Шахтьор, а руснаците не успеят да сторят това срещу своя кипърски противник, в последният мач хората на Спалети ще гостуват на „драконите" и вероятността Зенит да не се класира за следващия етап на турнира остава голяма.

Във вътрешното първенство отборът от Санкт-Петербург е лидер в класирането на финалната осмица, въпреки че започна кампанията си с равенство срещу Анжи, но в този мач Лучано Спалети даде почивка на някои от титулярите, а тези, които излязоха на терена не дадоха всичко от себе си и по всичко изглеждаше, че мислят повече за двубоя в сряда вечер.

Във вътрешното първенство АПОЕЛ вече записа две загуби от десет мача и с актив от 20 точки се намира на трето място в класирането - на шест пункта от лидера Омония, което на този етап оставя отбора воден от Йованович в борбата за титлата. През уикенда „жълто-сините" много трудно победиха с 2:0 абсолютният аутсайдер Ермис, като попаденията дойдоха в последните десет минути на срещата.

Домакините са без Кержаков, който се намира извън строя от началото на миналия месец, но добрата новина е завръщането в отбора на Ломбертс и Дани, като последния ще води атаката на своите. Вероятно Спалети ще заложи на тактическа постройка 4-4-2 с много активно взаимодействие между полузащитата и нападението. Вероятността да бъдат използвани крайните защитници остава малка, с оглед осигуряване на повече сигурност в отбраната и успешно противодействие на опасните контраатаки на гостите.

Александроу и Алтон не взеха участие в последния мач на своите срещу Ермес и на днешната си пресконференция старши-треньорът Йованович заяви, че часове преди мача ще вземе решение относно участието на двамата в двубоя. Извън групата са още наказаните Хиотис и Боавентура, но тяхното отсъствие няма да се отрази, защото сръбският специалист разполага с достатъчно опции в средата на терена, а и формата на вратаря Пардо е блестяща.

Едва ли някой е предполагал, че двубоят между Зенит и АПОЕЛ ще бъде със стойността на финал в битката за класиране на плейофите в турнира. В първият мач в Кипър руснаците се представиха доста страхливо, макар и да си личеше, че са по-опитният отбор. Сега, на родна земя хората на Спалети най-вероятно ще играят по-разкрепостено и атакуващо, но срещу себе си ще имат ентусиазма на противника в комбинация с неговото силно оръжие - контраатаката. Логиката сочи, че Зенит би трябвало да вземе връх над своя противник, но футболът за това е интересен, защото понякога се случват алогични неща. И все пак, по-разумното е да се доверим на руския отбор.

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

23 октомври ФК Ростов - Зенит 1:3 (Висша лига)
27 октомври Зенит - Волга 3:0 (Висша лига)
01 ноември Зенит - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)
06 ноември Кубан Краснодар - Зенит 1:1 (Висша лига)
18 ноември Зенит - Анжи Махачкала 0:0 (Висша лига)

АПОЕЛ:

23 октомври Етникос Ахна - АПОЕЛ Никозия 0:3 (Лига 1)
28 октомври АПОЕЛ Никозия - Анортозис 0:0 (Лига 1)
01 ноември АПОЕЛ - Порто 2:1 (Шампионска лига)
06 ноември Неа Саламис - АПОЕЛ 1:0 (Лига 1)
19 ноември АПОЕЛ - Ермис 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Зенит - АПОЕЛ

1 среща
0 победи за Зенит
0 равенства
1 победа за АПОЕЛ
Голова Разлика: 2:1 за АПОЕЛ


Коефициенти от bet365:
Зенит - 1.44
Равен - 4.20
АПОЕЛ - 8.00

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 1.45
Равен - 3.75
АПОЕЛ - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
103