Шахтьор - Порто: В търсене на победата


Н. Гавазов

Шахтьор - Порто: В търсене на победата

Шахтьор Донецк - Порто
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 23.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)

Шахтьор Донецк излиза срещу победителя в Лига Европа Порто в мач от петия кръг на Шампионската лига. Шансовете за украинците да се класират за плейофите на турнира са хипотетични след като до този момент хората на Луческу спечелиха само две точки, но те все още имат възможност да се преборят за третото място, което би им позволило да участват във втория по значимост европейски клубен турнир. В първенството на Украйна, след 17 изиграни мача Шахтьор се намира на второ място в класирането на точка след лидера Динамо Киев. През уикенда „миньорите" победиха с 2:0 средняка Металург в мач, в който донецките футболисти не играха с пълни сили и не оставиха добри впечатления с играта си.

Порто започна кампанията си в Шампионската лига като големият фаворит, но след четири изиграни мача „драконите", които имат в своя актив четири точки са заплашени не само да не успеят да се класират за плейофите на турнира, но и да бъдат лишени от възможността да защитят титлата си в Лига Европа. В шампионата на Португалия представянето на Порто е различно от това в Шампионската лига и след десетия кръг лисабонския отбор дели първото място с Бенфика. През уикенда „драконите" играха срещу Академика мач от турнира за Купата на страната, който загубиха с 0:3, но Виктор Перейра заложи на експериментален състав, в който място намериха голяма част от младежите на клуба.

Луческу няма да може да разчита на капитана си Сърна, който е наказан за един мач, както и на контузения Дмитро Чигирински. Под съмнение е участието на Фернандиньо, Уилям и Пиятов.

Гостите са без централния си защитник Мангала, който ще бъде заместен от Роландо. В отбора обаче се завърна десния бек Перейра, който най-вероятно ще започне мача на десния фланг на отбраната. Нападението ще се води от Хълк, Клебер и Родригес, кото означава, че Варела ще започне двубоя от пейката, както впрочем и Дефур за сметка на Моутиньо.

Мач от решаващо значение за двата отбора, които ще се борят не само за своя престиж, но и да запазят живи шансовете си през пролетта отново да присъстават по терените на Европа, а това означава, че всякакъв друг резултат няма да устройва съперниците. Португалците обичат да играят на контраатака, особено ако успеят да отбележат гол в самото начало на мача (според статистиката, 40% от попаденията на „драконите" са в първите 15 на техните срещи). Не по-малки любители на този стил игра са и украинците, които ще преследватна своята първа победа в турнира. Поради това, в двубоят между тези два тима е напълно възможно да се случат всякакви обрати и какъвто и резултат да се получи, това не трябва да ни изненадва.

Последни 5 изиграни срещи:

Шахтьор Донецк:

26 октомври Динамо Киев - Шахтьор Донецк 2:3 (Купа на Украйна)
29 октомври Александрия - Шахтьор Донецк 2:3 (Висша лига)
01 ноември Зенит - Шахтьор Донецк 1:0 (Шампионска лига)
06 ноември Оболон Киев - Шахтьор Донецк 0:2 (Висша лига)
19 ноември Шахтьор Донецк - Металург Донецк 2:0 (Висша лига)

Порто:

23 октомври Порто - Насионал 5:0 (Суперлига)
28 октомври Порто - Пасош Ферейра 3:0 (Суперлига)
01 ноември АПОЕЛ - Порто 2:1 (Шампионска лига)
05 ноември Оляненсе - Порто 0:0 (Суперлига)
19 ноември Академика Коимбра - Порто 3:0 (Купа на Португалия)


Досегашни срещи:

Шахтьор Донецк - Порто

3 срещи
0 победи за Шахтьор Донецк
1 равенство
2 победи за Порто
Голова Разлика: 6:4 за Порто


Коефициенти от bet365:
Шахтьор Донецк - 2.50
Равен - 3.30
Порто - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Шахтьор Донецк - 2.35
Равен - 3.25
Порто - 2.88

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
102