ЦСКА Москва - Лил: Двубой с много неизвестни


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - Лил: Двубой с много неизвестни

ЦСКА Москва - Лил
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 22.11.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

В двубой от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига ЦСКА Москва посреща френският първенец Лил, срещу който ще търси задължителна победа - ако в другия мач от квартета Интер победи Трабзонспор, „армейците" ще се класират за следващия етап на най-престижния европейски клубен турнир, без значение как ще завършат последните мачове в групата.

Двубоят на „Лужники" във вторник вечер ще бъде своеобразно повторение на старта на кампаниите на двата тима в Шампионската лига. На 14 септември на френска земя Лил и ЦСКА Москва не успяха да се победят, завършвайки 2:2, въпреки че тогава домакините поведоха с два гола аванс. В герой на мача обаче се превърна голмайсторът на руснаците Думбия, който с двете си точки попадения отне радостта на местните фенове. В следващия кръг „армейците" приеха Интер, срещу който хората на Слуцки играха много борбено, на моменти дори притискаха своя противник, но опитът на „нерадзурите" си каза думата и московчани загубиха с 2:3, с което усложниха задачата си за излизане от групата. В двубоите срещу Трабзонспор ЦСКА Москва успя да събере четири точки, благодарение на което в момента руснаците са втори в групата, но ако трябва да бъдем искрени, мачът край бреговете на Черно море можеше да се превърне във фиаско за"армейците", ако турците бяха по-съсредоточени при своите положения.

В редовния сезон на шампионата на Русия ЦСКА Москва завърши на второ място с 59 точки от 30 мача, в които отбеляза 58 гола и допусна 29. Вторият етап на първенството, в който участват първите осем отбора не започна добре за столичани и в петък те загубиха с 1:2 домакинството си на Рубин в мач, от който не стана ясно дали хората на Слуцки не мислеха повече за двубоя си срещу френският шампион, но така или иначе, по-добрият тим беше този на гостите от Казан, който с мощни контраатаки изтръгна победата.

Кампанията на Лил в Шампионската лига не се развива по най-добрия начин и в момента "договете" са последни в класирането на група В с две точки от четири мача и голова разлика 4-6. След злополучния старт последва гостуване на турския Трабзонспор, което много напомни на мача с руснаците - Лил игра по-добре от своя съперник, поведе в резултата и... допусна противникът да изравни. Втора поредна среща, която се развива по един и същ сценарии показва не толкова липса на късмет, а по-скоро липса на опитност в състава на Руди Гарсия и вяра в собствените сили. Едва ли някой е очаквал чудеса срещу опитния Интер, който умело се възползва от празнотите в отбраната на своя противник и постигна две победи, които обаче изпратиха французите на четвъртото място в групата.

Във вътрешното първенство Лил все още не е загубил шансовете си да защити своята титла, особено след снощното фиаско на ПСЖ срещу Нанси, благодарение на което разликата от пет точки между двата отбора се запази. През уикенда „договете" гостуваха на Тулуза в мач без особени достойнство, в който зрителите станаха свидетели на над 40 нарушения от страна на двата тима и малко голови положения. Интересното е, че футболистите на Лил заради мъглите във Франция не успяха да се приберат вечерта след мача и пренощуваха на летището в Тулуза.

Новините от лагера на „армейците" са противоречиви - от групата отпаднаха Зоран Тошич заради контузията получена в началото на ноември, а националния вратар Акинфеев, Нецид и Гонзалес са дългосрочни отсъстващи. Героят в първия мач между двата тима Думбия също няма да играе заради червения си картон срещу Трабзонспор, но в строя се завърна креативния японец Кейсуке Хонда, който толкова много липсваше на своите.

Гостите най-вероятно ще са без Беноа Педрети, който заради контузия в бедрото не игра срещу Тулуза, а същото се отнася и за Марко Баша, който от началото на ноември се бори с травма на рамото. В строя се завърна Балмон - 31-годишният полузащитник се възстанови от контузия на коляното и изигра цели 90 минути срещу Тулуза, в които се представи сравнително добре.

Излишно е да казваме, че двубоят във вторник вечер на „Лужники" ще бъде с огромно значение и за двата отбора. Французите, въпреки последното си място все още имат шансове да излязат от групата, ако разбира се спечелят последните два мача, които са срещу ЦСКА Москва и Трабзонспор и в същото време турците загубят утрешния си сблъсък срещу Интер. Това означава, че двубоят на „Лужники" се очертава един своеобразен финал за второто място в групата. От друга страна, „армейците" са наясно, че в последната си среща при гостуването на Интер трудно ще вземат нещо и хората на Слуцки ще направят всичко възможно да решат нещата в своя полза още утре вечер. Лично за мен мачът между ЦСКА Москва и Лил може да завърши при всякакъв резултат и съветът ми е да не се доверяваме изцяло на руснаците, които са с леко предимство заради фактора домакинство и изкуственият терен на „Лужники" - двата тима често стават жертва на контраатаките на противниците си, а срещи между такива отбори винаги крият изненади и неочаквани резултати.


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

23 октомври Анжи Махачкала - ЦСКА Москва 3:5 (Висша лига)
28 октомври ЦСКА Москва - Спартак Налчик 4:0 (Висша лига)
02 ноември Трабзонспор - ЦСКА Москва 0:0 (Шампионска лига)
06 ноември Локомотив Москва - ЦСКА Москва 1:1 (Висша лига)
18 ноември ЦСКА Москва - Рубин 1:2 (Висша лига)

Лил:

26 октомври Лил - Седан 3:1 (Купа на Лигата)
30 октомври Валансиен - Лил 0:0 (Лига 1)
02 ноември Интер - Лил 2:1 (Шампионска лига)
05 ноември Лил - Евиан 1:1 (Лига 1)
18 ноември Тулуза - Лил 0:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Лил

1 среща
0 победи за ЦСКА Москва
1 равенство
0 победи за Лил
Голова Разлика: 2:2 за ЦСКА Москва


Коефициенти от bet365:
ЦСКА Москва - 2.20
Равен - 3.40
Лил - 3.25

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА Москва - 2.25
Равен - 3.25
Лил - 3.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105