Трабзонспор - Интер: В търсене на отмъщението


Н. Гавазов

Трабзонспор - Интер: В търсене на отмъщението

Трабзонспор - Интер
Стадион: "Хюсеин Авни Акир", Трабзон
Дата: 22.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Трабзонспор приема Интер в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига и ще се опита да повтори своя успех срещу италианския вицешампион на старта на кампанията на двата тима в най-престижния европейски клубен турнир - тогава турците хвърлиха в потрес всички фенове на „нерадзурите", побеждавайки с 1:0 именития си съперник на собствената му земя. След доброто начало турците записаха две домакински равенства и унизителна загуба при гостуването си на ЦСКА Москва и по този начин имат в своя актив пет точки, които им осигуряват третото място в групата и най-важното - дават шансове за класиране на плейофите.

Във вътрешното първенство, Трабзонспор след изненадващата си домакинска загуба от Истанбул записа девет мача без поражение, в които постигна пет победи. Тези резултати изкачиха тима на второ място в класирането на четири точки от лидера Фенербахче.

След фиаското на собствена земя срещу Трабзонспор в първия кръг на Шампионската лига, визитата в Москва се превърна в истинско изпитание за „нерадзурите", защото второ поредно поражение поставяше под въпрос успехът в кампанията им в най-престижния европейски турнир. Това бе и тест за новия наставник Клаудио Раниери, с който опитният специалист се справи отлично - Интер постигна важна победа с 3:2 над своя домакин и по този начин нещата в отбора се успокоиха. В двубоите срещу Лил „нерадзурите" продължиха с победния си ход и в крайна сметка италианският вицешампион в момента се намира на първо място в класирането с девет точки и евентуален утрешен успех ще му гарантира първото място в групата.

В Серия А представянето на Интер е повече от ужасяващо - европейският шампион от 2010 година претърпя пет поражения в десет мача и през уикенда срещу Каляри записа едва третата си победа от началото на сезона. В момента отбора воден от Раниери се намира на 16-то място в класирането с актив от 11 точки, което поставя под съмнение не само включването му в борбата за титлата, а и класирането му в зоната даващо право на участие в турнира Шампионска лига.

Домакините най-вероятно ще бъдат без Марек Чех, който се контузи през уикенда в мача срещу Мерсин и в 64-та минута бе заменен от Миержевски. Почти сигурно Серкан отива на десния фланг на отбраната, Аланзиньо ще застане в центъра на полузащитата, а нападението ще се води от Бурак.

Интер е без Майкон и Снайдер, а Нагатомо бе включен в последния момент в групата за мача. В отбора се завърнаха Лусио и Киву, но не се знае дали двамата ще започнат срещата като титуляри, като това ще реши Раниери непосредствено преди двубоя.

Мачът в Трабзон може да се развие по два сценария. При първият, Интер с икономична игра да си вземе точката, която почти сигурно ще гарантира първото място на „нерадзурите" в групата. Вторият вариант е футболистите на италианския вицешампион да излязат, да вложат всичко от себе си в мача и да победят, с което ще постигнат две неща - обезпечаване на първото място и отмъщение за позора в Милано преди два месеца. Едва ли обаче Раниери ще заложи на икономичния вариант, още повече, че „нерадзурите" ще бъдат улеснени от разредената защита на домакините, които пред собствена публика ще се опитат да демонстрират повече атакуващ футбол.

Последни 5 изиграни срещи:

Трабзонспор:

26 октомври Трабзонспор - Анталияспор 2:2 (Суперлига)
29 октомври Газиантепспор - Трабзонспор 0:1 (Суперлига)
02 ноември Трабзонспор - ЦСКА Москва 0:0 (Шампионска лига)
06 ноември Трабзонспор - Кайзериспор 2:1 (Суперлига)
18 ноември Мерсин Идман Юрду - Трабзонспор 1:1 (Суперлига)

Интер:

23 октомври Интер - Киево 1:0 (Серия А)
26 октомври Аталанта - Интер 1:1 (Серия А)
29 октомври Интер - Ювентус 1:2 (Серия А)
02 ноември Интер - Лил 2:1 (Шампионска лига)
19 ноември Интер - Каляри 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Трабзонспор - Интер

3 срещи
2 победи за Трабзонспор
0 равенства
1 победа за Интер
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Трабзонспор - 3.10
Равен - 3.20
Интер - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Трабзонспор - 2.90
Равен - 3.15
Интер - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125