Байерн ще се доближи до първото място с победа над Виляреал


Т. Михайлов

Байерн ще се доближи до първото място с победа над Виляреал

Байерн Мюнхен - Виляреал
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 22.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Маркус Щрьомбергсон (Швеция)


Байерн Мюнхен посреща Виляреал в двубой от петия кръг на считаната за най-тежка група в Шампионската лига. Баварците са лидер и на практика са си осигурили участие в следващата фаза на  турнира, но се нуждаят от трите точки, за да се преборят за първото място и да очакват по-лек жребии в следващата фаза.

Байерн стартира именно срещу Виляреал като победи с 2:0 на „Ел Мадригал“ и показа, че „жълтата подводница“ ще е аутсайдер в силната компания. Нататък немският гранд сбърка само веднъж в Неапол, завършвайки 1:1 с Наполи. Впечатляващ бе успехът над Манчестър Сити като резултатът от 2:0 бе най-малкото, с което „гражданите“ можеха да си тръгнат от Мюнхен. В Бундеслигата обаче стана доста интересно, след като в последния кръг шампионът Борусия Дортмунд победи с 1:0 на „Алианц Арена“ и стопи разликата на върха само на 1 точка.

Сезонът не е никак добър за Виляреал, който почти във всяко свое участие в турнира на богатите се представяше запомнящо се. Този път „жълтата подводница“ потъна рано-рано и сега има единствено шанс за третата позиция и то ако навакса 5 точки на Наполи, с когото играе в последния кръг. Кампанията в Примера също е лоша за тима като Виляреал е 12-ти с 14 точки и е доста по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до тази, която осигурява участие в евротурнирите. В последния кръг хората на Хуан Карлос Гаридо победиха Бетис с 1:0.

Юп Хайнкес едва ли ще предприеме много промени от състава, който загуби от Борусия Дортмунд в събота. Ариен Робен се представи слабо срещу шампионите, но вероятно ще бъде на терена във вторник вечер. Със сигурност аут е Холгер Бадщюбер, който е наказан след червения си картон срещу Наполи. Швайнщайгер пък е със счупване и няма да е на разположение до Нова година.

Във Виляреал цари истинска криза с контузени като има 5 титуляра, които имат физически проблеми. Халфовете Кани и Хавиер Камунас, заедно с бранителя Сапата са под въпрос след като получиха удари в мача с Райо Валекано. Джузепе Роси е аут до края на сезона, а Неймар се възстановява от операция на коляното, претърпяна през октомври.

Байерн е с 10 победи в последните си 11 мача на „Алианц Арена“ в Шампионската лига. Единствената им загуба у дома от испански отбор пък датира от 2002, когато Депортиво ги надигра с 3:2 след хеттрик на Рой Макай. Защитата на Виляреал е сред най-слабите в Шампионската лига, допускайки 9 гола от началото на надпреварата. Напълно логично е след изнесените факти да се търси победа за домакина Байерн, като по-интересният въпрос сякаш е колко ще е изразителна тя. Вероятно разликата ще е от порядъка на два гола.

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

26 октомври Байерн Мюнхен - Инголщад 6:0 (Купа на Германия)
29 октомври Байерн Мюнхен - Нюрнберг 4:0 (Бундеслига)
02 ноември Байерн Мюнхен - Наполи 3:2 (Шампионска лига)
06 ноември Аугсбург - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
19 ноември Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)

Виляреал:

26 октомври Реал Мадрид - Виляреал 3:0 (Примера)
29 октомври Виляреал - Райо Валекано 2:0 (Примера)
02 ноември Виляреал - Манчестър Сити 0:3 (Шампионска лига)
06 ноември Еспаньол - Виляреал 0:0 (Примера)
19 ноември Виляреал - Бетис 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Виляреал

1 среща
1 победа за Байерн Мюнхен
0 равенства
0 победи за Виляреал
Голова Разлика: 2:0 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 1.16
Равен - 7.00
Виляреал - 19.00

Коефициенти от Offsidebet:
Байерн Мюнхен - 1.15
Равен - 7.25
Виляреал - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199