Юнайтед победи Оцелул, Базел взе точки от Бенфика


И. Ангелов

Юнайтед победи Оцелул, Базел взе точки от Бенфика

Отборът на Манчестър Юнайтед победи Оцелул на "Олд Трафорд" отново с резултат 2:0 и се изравни на първото място с тима на Бенфика - след равенството днес срещу Базел двата тима имат по 8 точки в Група С на Шампионска лига. Двата мача днес не предложиха много интересни моменти, но привържениците на Юнайтед ще останат доволни от поредната суха мрежа на тима.

Манчестър Юнайтед започна силно мача, като гледаше да вкара бърз гол. Това се случи в 9-ата минута, когато Димитър Бербатов намери Джоунс на фланга. Младокът центрира към Оуен, който отклони към Валенсия за гол на празна врата. До края на полувремето тима от Галац не затрудни домакините, като удари почти липсваха.

Второто полувреме също не предложи зрелище. Затова към края на мача много от зрителите потърсиха рано изходите от стадиона. Те обаче пропуснаха второто попадение - дело на Уейн Рууни в 87-ата минута. При негов удар от далеч се получи рикошет и топката влезе далеч от вратаря на Оцелул.

Междувременно Базел гостуваше на Бенфика и измъкна равенството в срещата. Домакините в тази среща отново започнаха силно, вкарвайки още в 6-ата минута. Гостите трябваше да се борят за гола си, и той дойде в 64-ата минута чрез Хугел. По този начин двата тима поделиха точките и Бенфика и Манчестър Юнайтед се оказаха на върха на Група С с по 8 точки. Базел е на трета позиция с 5, а Оцелул няма спечелена точка.

  Сподели
88