Генк взе точки от Челси, Валенсия с победа - Интересна Група Е


И. Ангелов

Генк взе точки от Челси, Валенсия с победа - Интересна Група Е

Група Е на Шампионска лига се оказа изключително заплетена, особено след последните резултати в нея. Мачовете днес завършиха изненадващо - Челси на гости на Генк не успя да вземе победата - 1:1, след изпортена дузпа и куп пропуснати положения, докато Валенсия разпиля Леверкузен и се настани близо до второто място в групата.

Генк започна добре домакинството си на Челси. Домакините не се свениха да погледнат към вратата на "сините" и първите положения бяха пред нея. Въпреки натиска обаче англичаните стигнаха до първото попадение. То бе дело на Рамиреш в 26-ата минута, след подаване на Торес. Последваха силни минути за Челси, Рамиреш нацели гредата след изключителен удар, а малко след това - в 40-ата минута, Давид Луис имаше шанс да реализира от бялата точка.

Дузпата бе спасена и това вдъхна увереност на домакините. В началото на втората част те отново се хвърлиха в атака и този път падна гол. В 61-ата минута Камус центрира по земя за Фосен, който намери пролука за да вкара топката във вратата. Това развитие принуди Вилаш-Боаш да вкара в игра Лампард и Мата, като последваха силни минути след влизането им. Късметът обаче не бе на страна на англичаните и мачът завърши 1:1.

Междувременно Валенсия се разправи с Байер Леверкузен у дома с 3:1. Домакините започнаха експлозивно, като Хонас вкара още в 1-ата минута - всъщност в 10-ата секунда, което е рекордно бърз гол. Гостите обаче се окопитиха и изравниха в 31-ата минута чрез Кислинг. Добрата им игра през първата част определи равенството на полувремето.

Второто полувреме обаче бе продуктивно за домакините. Солдадо и Рами в 65-ата и 75-ата минути съответно, вкараха за Валенсия и оформиха крайното 3:1. 

По този начин ситуацията в Група Е става много интересна. Челси е лидер с 8 точки, а плътно зад него са Леверкузен с 6 и Валенсия с 5. Генк взе единствената си точка досега с равенството и заема последното място.

  Сподели
115