БАТЕ се опъна на Милан, Зенит преодоля Шахтьор


И. Ангелов

БАТЕ се опъна на Милан, Зенит преодоля Шахтьор

Отборите на БАТЕ Борисов и Милан се срещнаха в един от ранните мачове на Шампионска лига днес. Друг ранен мач днес е Зенит Санкт Петербург срещу Шахтьор Донецк. В Група Н обаче Милан гостуваше на БАТЕ и вероятно очакваше лесен мач, в крайна сметка обаче нещата не се развиха много добре за гранда от Италия и мачът завърши при равенство 1:1.

Началото бе много силно за домакините. До 10-ата минута играта се задържаше много в полето на Милан, който разчиташе на контри. В една такава Робиньо бе оставен в засада, след като изглеждаше готов да завърши атака. Милан започна да подобрява футбола си и набързо стигна до гол. В 22-ата минута Златан Ибрахимович вкара след асистенция на Робиньо. След една избита топка Робиньо подхвана кълбото по фланга. Той набра скорост и центрира ниско, а шведа завърши атаката.

В следващата атака БАТЕ замалко да изравни, ако не бе невероятната намеса на Абиати. В 39-ата минута Робиньо пропиля чудесна възможност. Боатенг намери бразилеца зад отбраната на противника, след което той преодоля вратаря, но нацели гредата с удара си.

Второто полувреме отново започна добре за БАТЕ. Гутор направи добро спасяване срещу Робиньо в 51-ата минута. В 55-ата минута бе отсъдена дузпа за домакините, която Брешан реализира. В последвалата атака Боатенг можеше да изравни. Той опита зрелищно изпълнение - задна ножица от извън наказателното поле, но ударът му не бе точен.

Милан затисна противника към края на мача, извършиха се и смени, като Кларънс Зеедорф се появи в игра. Ветеранът не помогна с много обаче и в крайна сметка мачът завърши 1:1. Това означава, че Милан е точка пред Барселона в Група Н, като Барса ще има шанс да мине на първа позиция още днес, след мача си с Виктория Пилзен.

В другия ранен мач Зенит надви Шахтьор като домакин. Мачът завърши 1:0 с гол на Ломбаертс в 45-ата минута. Нещата в тази Група G изглеждат интересни, като Зенит сега заема първото място със 7 точки и мач повече от АПОЕЛ, който е с 5 и играе днес срещу Порто. Португалците имат 4 точки и могат при победа да се изравнят по точки с лидера Зенит.

  Сподели
81