Порто ще си тръгне с трите точки от Никозия


П. Пенков

Порто ще си тръгне с трите точки от Никозия

В сблъсък от група G на Шампионската, АПОЕЛ Никозия приема Порто във вторник от 21:45 часа българско време. Домакините са временните лидери както в групата, така и в първенството на Кипър. АПОЕЛ до момента в Шампионска лига регистира 1 победа с 2:1 срещу Зенит и 2 равенства съответно срещу Шахтьор Донецк и Порто. През уикенда съставътна Иван Йованович среща трудности у дома срещу четвъртия в класирането - Анортозис, като двата отбора завършиха при нулево равенство. Единствените отсъстващи от състава на домакините са вратаря Дионисис Киотис и десния бранител Уилям Боавентура, като и двамата страдат от контузии.

Съперникът им Порто със сигурност желае да се изкачи по-напред във временното подреждане в групата, след като в момента португалците заемат третата позиция, на три точки от лидера АПОЕЛ. Досега съставът воден от мениджъра Витор Перейра регистрира три различни резултата в група G от Шампионската лига. В първата си среща Порто победи у дома Шахтьор Донецк с 2:1, но две седмици по-късно претърпя поражение в Русия, като загуби с 3:1 от Зенит. През средата на месец октомври Порто не успя да постигне домакинска победа, като спечели само точка срещу АПОЕЛ, след като двубоя завърши при равенство 1:1.

Хорхе Фусилe се завръща в игра за Порто, след като пропусна последния двубой на тима, поради наказание. Жоао Моутиньо се очаква да започне като титуляр, след като беше използван като резерва в последните два мача на тима от първенството. Мангала, който подписа с тима през летния трансферен прозорец, вероятно ще партнира на Роландо в средата на отбранителната линия.

Прогноза: АПОЕЛ - Порто 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90