Марсилия ще търси реванш за загубата на Велодром


П. Пенков

Марсилия ще търси реванш за загубата на Велодром

Арсенал - Олимпик Марсилия
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 01.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)


Отборът на Арсенал посреща лидера в френското първенство Олимпик Марсилия в среща от груповата фаза на Шампионска лига. Артилеристите са временните водачи в група F с актив от 7 точки, спечелени след 2 победи и 1 равенство досега. Съставът на Арсен Венгер започна участието си в турнира с равенство 1:1 при гостуване на Борусия Дортмунд, но в следващите два двубоя Арсенал успя да вземе максимално възможните шест точки, надигравайки у дома Олимпиакос с 2:1, а две седмици по-късно и Олимпик Марсилия с 1:0 на "Стад Велодром". Лондончани се издигнаха до седмица позиция в английската Висша лиа, след като през уикенда записаха трудна победа в битка срещу градския съперник Челси. Двубоят беше своеобразно голово шоу, след като в двубоя бяха отбелязани цели осем попадения, като пет от тях бяха дело на играчите на Арсенал.

Важното е, че след тази среща в състава на лондончани няма новоконтузени футболисти, като се очаква отново Робин ван Перси да поведе атаката на тима. Джуру и Дженкинсън ще се борят за място на десния фланг, след като Бакари Саня продължава да бъде аут, поради контузия. Джак Уилшър и Абу Диаби остават също извън игра, като се очаква Венгер да заложи на същия състав, който победи Челси през уикенда.

Съперникът Олимпик Марсилия се намира в серия от три поредни победи във всички турнири. След лесната победа над Аячо с 2:0 у дома и срещу 4:0 над Ланс, съставът на Дидие Дешан срещна трудности при визитата си на Дижон, но в крайна сметка постигна победа с 3:2. Преди две седмици Марсилия регистира първото си поражение във Шампионска лига, след като по-рано постигна победи над Олимпиакос и Борусия Дортмунд. Съставът на Дидие Дешан загуби с минималното 1:0 у дома от Арсенал, като попадението беше отбелязано в добавеното време на срещата от Арън Рамзи.

Гостите нямат проблеми с новоконтузени играчи, като вероятно мениджърът на френския състав ще заложи на почти същите играчи, които излязоха титуляри срещу Арсенал. Контузени остават Стефан Мбиа и Джими Траоре.

Прогноза: Арсенал - Олимпик Марсилия 1:1

Последни 5 изиграни срещи:


Арсенал:

16 октомври Арсенал - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
19 октомври Олимпик Марсилия - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
23 октомври Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)
25 октомври Арсенал - Болтън 2:1 (Карлинг Къп)
29 октомври Челси - Арсенал 3:5 (Висша лига)

Олимпик Марсилия:

15 октомври Тулуза - Олимпик Марсилия 0:0 (Лига 1)
19 октомври Олимпик Марсилия - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
22 октомври Олимпик Марсилия - Аячо 2:0 (Лига 1)
25 октомври Олимпик Марсилия - Ланс 4:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Дижон - Олимпик Марсилия 2:3 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Арсенал - Олимпик Марсилия


1 среща
1 победа за Арсенал
0 равенства
0 победи за Олимпик Марсилия
Голова Разлика: 1:0 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.66
Равен - 3.75
Олимпик Марсилия - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.65
Равен - 3.60
Олимпик Марсилия - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196