Борусия Дортмунд - Олимпиакос: Домакините ще запишат първа победа в ШЛ


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Олимпиакос: Домакините ще запишат първа победа в ШЛ

Борусия Дортмунд - Олимпиакос
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 01.11.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


Борусия Дортмунд посреща гръцкия Олимпиакос в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Ако трябва да определим с една дума представянето на „жълто-черните" в турнира, то тя ще бъде една - трагедия! Само една спечелена точка от три мача е твърде малко за шампион на Германия независимо срещу какви отбори излиза, но точно толкова спечелиха възпитаниците на Юрген Клоп, които в момента са на последно място в група F и по всичко изглежда, че нямат никакви шансове да се класират за плейофите в състезанието. В Бундеслигата обаче Борусия се завърна на победния си път след лошия старт на първенството и в последните си пет двубоя записа четири победи и равенство, което изкачиха тима на третото място на пет точки от лидера Байерн Мюнхен.

Олимиакос, който в началото бе определян за най-слабия отбор в квартета пристига в Германия с надеждата да бетонира третото си място в класирането на група F. Досегашното представяне на хората на Ернесто Велверде в известна степен оправда очакванията - домакинска загуба срещу Олимпик Марсилия и загуба при гостуването на Арсенал. Но „червените" хвърлиха бомбата преди две седмици, побеждавайки немския шампион и по този начин спечелиха първите си три точки в Шампионската лига. Във вътрешното първенство Олимпиакос е без загуба в шестте си изиграни мача, в които постигна четири победи и в момента заема трето място в класирането на две точки от лидера Панатинайкос.

Юрген Клоп е без Фохер, Кох, Овомоела и Буларуз. Днес на официалния сайт на клуба бе потвърдено, че полузащитникът Бендер е с травма и пропуска утрешната среща. Наставникът вероятно ще заложи на същия състав, който постигна равенство срещу Щутгарт през уикенда - в атака ще разчита на Левандовски, след като полякът демонстрира невероятна форма в последните срещи, което праща автоматично Бариос на резервната скамейка. Гьотце и Гроскройц ще са по фланговете, а Кагава ще атакува от втора позиция. Двойката централни защитници ще бъде изградена от Суботич и Хумелс, а Пишчек се завръща в строя, което означава, че Льове ще бъде сред резервите.

Олимпиакос излетя за Германия рано тази сутрин, като в Гърция останаха испанците Фустер и Йесте, които лекуват травми, а също и Торосидис, който е наказан да не играе. От групата за мача отпаднаха също така Хавито, Гърбич и Пападопулус, но в строя се завърнаха Фейса и Фетфазидис. Не е ясно Велверде каква тактическа постройка ще избере, но вариантите са два - да излезе с един нападател, който да бъде подсигуряван от трима атакуващи полузащитници или да подсили средата на терена и да остави само двама играчи да подпомагат атаката. Това означава, че Макун и Орбайс ще се изтеглят назад и към фланговете, а Ферфазидис ще отиде в средата.

Едва ли има любител на футбола, който да не е изненадан от представянето на Борусия Дортмунд в Шампионската лига. Феновете на отбора с нетърпение очакват първата победа на своите в турнира и въпреки загубата в Атина преди две седмици, малцина биха поставили под съмнение по-голямата класа на немските футболисти спрямо техните гръцки противници. Трудно ще бъде на „жълто-черните" да преодолеят психологическата бариера от лошото си представяне дотук, но едва ли биха имали и по-удобен съперник срещу когото биха записали първия си успех в престижното състезание.

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

14 октомври Вердер Бремен - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
19 октомври Олимпиакос - Борусия Дортмунд 3:1 (Шампионска лига)
22 октомври Борусия Дортмунд - Кьолн 5:0 (Бундеслига)
25 октомври Борусия Дортмунд - Динамо Дрезден 2:0 (Купа на Германия)
29 октомври Щутгарт - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)

Олимпиакос:

02 октомври Олимпиакос - ПАОК 2:1 (Суперлига)
15 октомври АЕК Атина - Олимпиакос 1:1 (Суперлига)
19 октомври Олимпиакос - Борусия Дортмунд 3:1 (Шампионска лига)
23 октомври Паниониос - Олимпиакос 0:3 (Суперлига)
29 октомври Олимпиакос - ОФИ Крит 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Олимпиакос

1 среща
0 победи за Борусия Дортумнд
0 равенства
1 победа за Олимпиакос
Голова Разлика: 3:1 за Олимпиакос


Коефициенти от bet365:
Борусия Дортумунд - 1.44
Равен - 4.33
Олимпиакос - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.40
Равен - 4.33
Олимпиакос - 8.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153