Арсенал измъкна победа в Марсилия, Олимпиакос мачка Борусия у дома


И. Ангелов

Арсенал измъкна победа в Марсилия, Олимпиакос мачка Борусия у дома

В два интересни мача от Група F в Шампионска лига днес, Арсенал успя да открадне победата от Марсилия буквално в последната секунда на гостуването си, а Олимпиакос победи Борусия Дортмунд в Гърция с убедителното 3:1, като така домакините изпълниха заканите си, за които FUTBOL TV вече спомена днес.

Мачът Марсилия - Арсенал не предложи голямо зрелище, що се отнася до реализирането на попадения, но срещата по никакъв начин не бе отегчителна и не лиши феновете на двата тима от интересни моменти. Домакините ще съжаляват за допуснатия гол в последната минута, когато вкара Арън Рамзи. Той прокара топката под Манданда след лошо отиграване на Жервиньо.

Победата изпрати Арсенал на върха в групата, а Марсилия е с точка по-малко - 4, на второто място. Борусия остава с 1 точка, а Олимпиакос спечели първите си 3 с добрата си игра като домакин днес.

Борусия можеше да се справи по-добре в гостуването си, след като започна силно и можеше да открие още в 22-ата секунда. В 8-ата минута обаче домакините от Олимпиакос нанесоха удара си. Холебас вкара абсолютно изненадващо, тъй като хода на събитията не предвещаваше подобно развитие на нещата.

По тази причина след гола Дортмунд не се дръпна и успя да изравни. В 26-ата минута Левандовски успя да реализира. Натискът на Борусия продължи и невероятното се случи за втори път - Олимпиакос вкара чрез Джебур в 40-ата минута. На полувремето от германския тим можеха да изпитват съжаления, защото владееха повече и все пак изоставаха в резултата. 

Второто полувреме обаче късметът не им се усмихна и домакините затвърдиха победата си над германския шампион. Тук гърците играха и по-добре, като реализираха третото си попадение в 78-ата минута. Вкара Модесто, а тук вече бе малко късно за обрати в мача. В крайна сметка мачът завърши 3:1.

  Сподели
178