Гард: Отдавна не бяхме играли срещу толкова силен съперник


Н. Гавазов

Гард: Отдавна не бяхме играли срещу толкова силен съперник

Старши-треньорът на Олимпик Лион Реми Гард след загубата от Реал Мадрид в среща от третия кръг на Шампионската лига отбеляза, че съперникът е бил много силен и непреодолим. Както е известно, с попадения на Бензема, Кедира, Рамос и автогол на Лорис, испанският гранд разгроми с 4:0 своя противник и не остави никакви съмнения относно превъзходството си.

„Реал ни наказа. Получи се много тежък мач. Отдавна не бяхме срещали толкова силен съперник. Знаехме, че ще имаме срещу себе си мощен и уверен в себе си колектив, но редица травми в нашия лагер не ни позволиха да се подготвим добре. Страхувах се от такъв сценарии - трудно задържахме топката и не се преборихме физически с противника. Аз се надявах, че ще успеем да създадем положения за контраатаки, но бях изненадан как мадридчани яростно се борят за всяка топка", призна след срещата Реми Гард.

„Преди турнира смятах, че Реал няма да достигне далече до турнира. Моето мнение не се променя. Мачовете ще става все по-трудни, но когато видиш, че на скамейката седят Игуаин, Коентрао и кака, започваш да осъзнаваш каква дълбочина има в състава си Реал Мадрид. Трябва да се изправим от удара след тази загуба. Знаехме, че ще ни е трудно, но допуснахме четири гола. Предстои ни завръщане към първенството на Франция, където във всеки един мач трябва да се отнасяме така, сякаш излизаме срещу Реал", допълва наставника на Олимпик Лион.

 

  Сподели
110