Челси с равенство на Местая, но начело на Група Е в ШЛ


И. Ангелов

Челси с равенство на Местая, но начело на Група Е в ШЛ

Отборът на Челси успя да надделее на гости на испанския Валенсия като гост на стадион "Местая" с 0:1 благодарение на гол от страна на Франк Лампард. В голяма част от мача Челси владееше инициативата, но след гола домакините опитаха да си върнат владението. Те успяха и затиснаха "Сините" в тяхната половина, но до гол не се стигна.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0. Валенсия впечатляваше с технични отигравания и финтове, докато Челси с по-прост стил успяваше да владее повече топката. Торес обаче не впечатляваше в предни позиции, като Рами го пазеше персонално и надиграваше в повечето случаи.

Голът за Челси падна през втората част. След като в герой се бе превърнал вратарят Алвеш с изваждането на 4 100%-тови положения, едно центриране на Малуда в 56-ата минута намери свободен Франк Лампард, който спокойно завърши атаката с гол. В този момент Челси се дръпна в защита и Валенсия се настани за постоянно в полето на противника. Натиска доведе до дузпа в 86-ата минута, която реализира Солдадо. По този начин се оформи крайното 1:1 и Челси зае първа позиция в Група Е с 4 точки.

В другата среща от тази група Байер Леверкузен победи Генк на домашен терен. Германците надделяха с 2 голa, вкарани в 29-ата минута от Бендер и 90-ата от Балак. Мачът обаче предложи изключително зрелище, що се отнася до удари и положения, тъй като положенията за гол бяха над 30 общо за двата тима.

По този начин Леверкузен заема второ място в групата с 3 точки, Челси е лидер с 4, а трети е Валенсия с 2. Генк няма спечелена точка.

  Сподели
119