Милан - Виктория Пилзен: Домакините ще излъжат своя съперник


Н. Гавазов

Милан - Виктория Пилзен: Домакините ще излъжат своя съперник

Милан - Виктория Пилзен
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 28.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Флориан Майер (Германия)

Шампионът на Италия Милан ще приеме първенеца на Чехия Виктория Пилзен в мач от втория кръг на група Н от Шампионската лига и ще се опита да развие успеха, който постигна на старта на кампанията си в най-престижния европейски клубен турнир. „Росонерите" имаха тежката задача да гостуват в първия кръг на състезанието на „Камп Ноу", но възпитаниците на Масимилиано Алегри изиграха срещата тактически много правилно и с два фантастични гола на Пато и Тиаго Силва в началото и в края на двубоя успяха да постигнат 2:2 срещу Барселона. Веднага след частичния си успех обаче, Милан бе пометен на „Сан Паоло" от набиращия скорост Наполи в мач, в който „росонерите" станаха жертва както на кадровите си проблеми, така и на неадекватните действия на защитата, от което се възползва Кавани, който наниза три гола в мрежата на Абиати.

Виктория Пилзен също постигна частичен успех на старта на кампанията си в Шампионската лига, но срещу далеч по-непретенциозен съперник - БАТЕ Борисов. През първото полувреме и малко след почивката чехите доминираха на терена и владееха повече топката, но така и не успяваха да достигнат до чисти положения за отбелязване на гол. Все пак, усилията им бяха възнаградени в самия край на първата част, когато Бакос след асистенция на Жирачек изведе домакините напред в резултата. След почивката Виктория отстъпи инициативата на своя съперник и закономерно в 69-та минута Ренан от гостите възстанови равенството - резултат, при който завърши мача. Във вътрешното първенство шампионите се представят неубедително и след осем изиграни мача вече имат две загуби - с една по-малко, отколкото допуснаха за целия минал сезон. Закономерно отборът се намира на пета позиция и изостава от лидера в класирането Спарта на 10 точки.

Епидемията от контузени футболисти в лагера на Милан е в разгара си и съвсем основателно предизвика възмущението на вицепрезидента на клуба Адриано Галиани: „В момента имаме цял един отбор от контузени играчи. Това е катастрофа и то такава! Едва ли е случайно. Настъпи много труден момент, но той се очакваше", заяви босът в средата на миналата седмица. Все пак нещата в кадрово отношение леко се подобриха, защото Неста се завърна в отбора и почти сигурно ще заеме мястото си в защитата. Амброзини също се възстанови напълно, а към добрите новини дойде тази за Златан Ибрахимович, който в понеделник пристъпи към тренировки с основната група. Въпреки всичко, групата на намиращите се в лазарета футболисти изглежда наистина внушително: Гатузо, Робиньо, Пато, Кевин-Принс Боатенг, Фламини, Мексес, Бонера и Антониони. На всичкото отгоре, нападателите, на които може да разчита Алегри са само Касано и евентуално Ибрахимович, ако разбира се шведът се възстанови, защото Индзаги и Ел-Шаарави не бяха заявени за мачовете от Шампионската лига. Гоелмият проблем за наставника е с колко нападатели да излезе. Най-вероятно с един, тъй като Златан едва ли ще може да участва в цял мач. По такъв начин атаката ще се води от Касано, който ще бъде подсигуряван от Зеедорф и Акуилани. Схемата на игра ще бъде 4-4-2-1.

За Виктория срещата ще пропусне Роман Павлик и други по-сериозни отсъстващи от чешкия отбор няма. Наставникът Петър Върба най-вероятно ще разчита в атака само на един нападател и това ще бъде Бакос, което означава, че Дурис ще започне срещата от пейката. Пилар и Птержела ще се разположат по фланговете, а Колар в средата на терена. При това положение е почти сигурно, че Дарида и Хора ще бъдат резерви и евентуално могат да се появят на по-късен етап от мача. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1.

Предвид класите на двата отбора, двубоят на пръв поглед е лесно предвидим. Интрига в мача обаче има и тя е свързана с кадровите проблеми на Милан, който най-вероятно ще разчита само на един нападател за да победи своя противник. В същото време бързоногите крила на чехите могат да създадат проблеми на застаряващата средна линия на „росонерите" и да предизвикат напрежение пред вратата на домакините. Много от нещата зависят и с какво око възпитаниците на Алегри ще погледнат на съперника си, защото със сигурност гостите ще излязат пределно мобилизирани и готови да се изявят срещу един от грандовете на европейския футбол. Лично аз смятам обаче, че едва ли домакините ще допуснат да бъдат изненадани, най-вече поради по-големия си опит и ще успеят да излъжат своя противник.

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

09 септември Милан - Лацио 2:2 (Серия А)
13 септември Барселона - Милан 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Наполи - Милан 3:1 (Серия А)
21 септември Милан - Удинезе 1:1 (Серия А)
24 септември Милан - Чезена 1:0 (Серия А)

Виктория Пилзен:

07 септември Карлови Вари - Виктория Пилзен 1:4 (Купа на Чехия)
09 септември Сигма Оломуц - Виктория Пилзен 2:3 (Гамбринус Лига)
13 септември Виктория Пилзен - БАТЕ Борисов 1:1 (Шампионска лига)
17 септември Виктория Пилзен - Яблонец 4:2 (Гамбринус Лига)
23 септември Чешке Будейовице - Виктория Пилзен 0:0 (Гамбринус Лига)


Досегашни срещи:

Милан - Виктория Пилзен

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Милан - 1.25
Равен - 5.50
Виктория Пилзен - 13.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.25
Равен - 5.25
Виктория Пилзен - 12.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134