БАТЕ Борисов - Барселона: Среща с предопределен край


Н. Гавазов

БАТЕ Борисов - Барселона: Среща с предопределен край

БАТЕ Борисов - Барселона
Стадион: "Динамо", Минск
Дата: 28.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Мануел Грефе (Германия)


В сряда вечер беларуският БАТЕ Борисов ще проведе своя първи домакински мач в турнира Шампионска лига, а местните любители на най-великия спорт на планетата ще имат възможност да видят отблизо и да се насладят на играта на действащия европейски шампион Барселона, а също и на играчи като Меси, Шави и Пуйол. Тук вече дефилираха няколко други европейски гранда като Ювентус, Милан и Реал Мадрид, но въпреки това, двубоят предизвиква огромен интерес и очакванията са утре вечер стадион „Динамо" да бъде препълнен. Другата причина за това е частичният успех, който постигнаха беларуските футболисти при гостуването си в първия кръг на турнира срещу Виктория Пилзен, където въпреки лошата си игра през първото полувреме и началото на второто, съумяха чрез Ренан да върнат попадението на домакините преди почивката и по такъв начин да си тръгнат със скъпоценната точка. Във вътрешното първенство БАТЕ е едноличен лидер и извън всякакво съмнение е въпросът кой е най-добрия тим в страната. За 26 мача тимът воден от Гончаренко допусна само 2 загуби, но ако трябва да бъдем честни, тревога будят деветте равенства, като в някои от случаите футболистите на БАТЕ бяха догонващи в резултата.

Барселона не започна по шампионски защитата на титлата си на „Камп Ноу", въпреки че играта на отбора бе на познатото ниво. Може би защото имаше срещу себе си такъв опитен съперник като Милан, чиито футболисти изиграха много грамотно и тактически правилно мача, успешно се възползваха от пролуките в отбраната на каталунците, а също така имаха и известна доза късмет. В крайна сметка двубоят между двата европейски гранда завърши при 2:2, като битката за първото място в група Н на най-престижния европейски турнир остава отворена. В Примера дивисион каталунците вкараха общо 13 гола в последните си два мача на „Камп Ноу" без да допуснат нито един, но между срещите - в междинния кръг в Ла Лига при гостуването си на „Местая" „блаугранас" срещнаха неочаквана съпротива от страна на Валенсия и ако не бяха някои спорни отсъждания на рефера в мача, най-вероятно двубоят нямаше да завърши 2:2. В крайна сметка, възпитаниците на Гуардиола си тръгнаха не победени и вече се намират на второ място в таблицата за класиране на точка от неочаквания лидер Бетис.

От групата на БАТЕ за мача отпаднаха Юревич, който е с разкъсани стави на глезена, както и Павлов, въпреки че вчера полузащитникът поднови заниманията по индивидуална програма. Всички те ще се присъединят към Радионов и Кунчевич, които лекуват дълготрайни травми. Добрата новина е завръщането на Лихарович, но е малко вероятно 33-годишният полузащитник да започне като титуляр. Състоянието на Кежман вече е стабилно и почти сигурно е, че той ще води атаката на домакините. Гончаренко ще заложи на схема 4-4-1-1, като по крилата ще разположи бързоногите Володко и Олехнович, а Рудик ще застане пред полузащитниците.

За Барселона няма да играят Ибрахим Афелай, който ще се завърне в строя след Нова година, Алексис Санчес също лекува контузия, която получи в началото на месеца срещу Реал Сосиедад и остана в каталунската столица, там се намира и Иниеста, след като полузащитника получи травма в мача с Милан и бе заменен в 39-та минута от Фабрегас. Завръщането на Пике ще позволи на Гуардиола да го постави заедно с Пуйол в центъра на защитата и при това положение Бускетс ще заеме място в средната линия. Схемата на игра, с която Барселона ще излезе е традиционната 4-3-3 и е малко вероятно Гуардиола да използва 3-4-3, както го направи срещу Атлетико Мадрид и към която футболистите му все още не са привикнали.

Двубоят на „Динамо" изглежда като битка между Давид и Голиат, но не бива да има никакви съмнения, че домакините ще направят всичко възможно, за да вземат нещо от своя именит съперник. На пресконференция тази вечер Гончаренко призна, че е разговарял с наставника на Рубин Курбан Бердиев, който го е посъветвал как да противодейства на европейските шампиони. „ В мислите ни е само победата. Няколко пъти разговарях с Курбан Бекиевич и съм доволен от анализа му. Как ще го приложим на практика, един Бог знае", заяви старши-треньора на БАТЕ. „Всички срещи от груповата фаза на Шампионската лига крият много неизвестни. Поради това, ние трябва да сме готови за всякакви обрати. Но сме тук, за да попълним своя актив", заяви от своя страна Гуардиола. Логиката сочи, че трудно бихме станали свидетели на някаква изненада в този мач. Излишно е да говорим за достойнствата на гостите, които са в достатъчно количество за да неутрализират ентусиазма на домакините. Което предопределя и изхода на срещата.

Последни 5 изиграни срещи:

БАТЕ Борисов:

28 август БАТЕ Борисов - Динамо Минск 2:2 (Висша лига)
09 септември Шахтьор - БАТЕ Борисов 0:0 (Висша лига)
13 септември Виктория Пилзен - БАТЕ Борисов 1:1 (Шампионска лига)
18 септември БАТЕ Борисов - Нафтан 2:0 (Висша лига)
23 септември Белшина - БАТЕ Борисов 1:1 (Висша лига)

Барселона:

10 септември Реал Сосиедад - Барселона 2:2 (Примера)
13 септември Барселона - Милан 2:2 (Шампионска лига)
17 септември Барселона - Осасуна 8:0 (Примера)
21 септември Валенсия - Барселона 2:2 (Примера)
24 септември Барселона - Атлетико Мадрид 5:0 (Примера)


Досегашни срещи:

БАТЕ Борисов - Барселона

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
БАТЕ Борисов - 21.00
Равен - 8.50
Барселона - 1.12

Коефициенти от Offsidebet:
БАТЕ Борисов - 15.00
Равен - 7.25
Барселона - 1.15

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131