Марсилия и Дортмунд няма да се победят


Т. Михайлов

Марсилия и Дортмунд няма да се победят

Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 28.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Олимпик Марсилия посреща Борусия Дортмунд в изключително интригуващ двубой от програмата на Група F на Шампионската лига. Французите са лидер след първия кръг, в който победиха Олимпиакос, докато немците стигнаха до заслужено равенство срещу фаворита Арсенал.

Срещата с гръцкия шампион бе доста трудна за тима от „Велодром“, но успехът в Пирея е ценен, тъй като, който се препъне срещу Олимпиакос вероятно ще се прости с по-нататъчно участие в най-престижния турнир в Европа. Лучо Гонсалес бе героят за Марсилия като отбеляза в 51-ата минута. Положението на Олимпик в Лига 1 никак не е добро като възпитаниците на Дидие Дешан са едва 13-ти със 7 точки, изоставайки на 10 от лидера Лион. Именно „хлапетата“ победиха ОМ веднага след първите срещи в Шампионската лига. След това последваха победа над Евиан и равенство с Валенсиен.

Борусия Дортмунд изстрада точката си срещу Арсенал, която бе донесена от изключително красивия гол на Перишич в 88-ата минута. Робин ван Перси бе открил в 42-ата, но като цяло „жълто-черните“ стояха по-добре на терена. Ситуацията в Бундеслигата не е много добра за немския шампион, който навъртя цели 3 загуби след 7 кръга и заема 8-ата позиция на 8 точки от лидера Байерн Мюнхен. В последните си 2 мача рурци записаха загуба и победа срещу Хановер 96 (1:2) и Майнц 05 (2:1).

Олимпик Марсилия не е никак убедителен на „Велодром“ в Шампионската лига, губейки 7 от последните си 15 домакинства. Последният им сблъсък с немски съперник датира от сезон 1998/1999. Тогава в Купата на УЕФА французите изхвърлят Вердер след 1:1 и 3:2. Наставникът на ОМ Дидие Дешан бе в състава на Ювентус загубил финала на турнира от Борусия през 1997 година. Немците имат само една победа във Франция, а в последните си три срещи с тимове от Лига 1 не са отбелязали гол. По пътя към трофея през 1997 „жълто-черните“ отстраниха Оксер.

Важни фигури като Беноа Шейру и Андре-Пиер Жиняк ще лиспват от състава на Марсилия поради контузии. Под сериозна въпросителна е участието на Джими Траоре, който премина на „Велодром“ преди месец от тима на Монако.

Младият ляв бек Крис Лоьв ще продължи да замества Марсел Шмейцер, който е контузен. Юлиан Кох е с по-сериозна травма и също няма да играе. Лукас Бариос е възстановен, но едва ли е готов за пълни 90 минути.

Трудно можем да определим кой е фаворит в двубоя още повече, че Марсилия не е най-стабилният домакин в Европа. Мачът е троен като ще се реши от дребни детайли и едва ли един от тимовете ще вземе сериозен превес от самото начало. При тези обстоятелства равенството е най-добрият залог, предлагайки и висок коефициент.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

10 септември Олимпик Марсилия - Рен 0:1 (Лига 1)
13 септември Олимпиакос - Олимпик Марсилия 0:1 (Шампионска лига)
18 септември Олимпик Лион - Олимпик Марсилия 2:0 (Лига 1)
21 септември Олимпик Марсилия - Евиан 2:0 (Лига 1)
24 септември Валансиен - Олимпик Марсилия 1:1 (Лига 1)

Борусия Дортмунд:

27 август Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 0:0 (Бундеслига)
10 септември Борусия Дортмунд - Херта 1:2 (Бундеслига)
13 септември Борусия Дортумнд - Арсенал 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Хановер 96 - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)
24 септември Майнц 05 - Борусия Дортмунд 1:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Борусия Дортмунд

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 2.50
Равен - 3.25
Борусия Дортмунд - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Марсилия - 2.45
Равен - 3.20
Борусия Дортмунд - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198