Зенит и Порто ще поделят точките


Т. Михайлов

Зенит и Порто ще поделят точките

Зенит - Порто
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 28.09.2011г.
Час: 19:00
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Руският шампион Зенит приема Порто в двубой от втория кръг на Група G в Шампионската лига. Тук борбата обещава да е доста интригуваща като „драконите“ са лек фаворит пред руснаците, Шахтьор Донецк и кипърския АПОЕЛ. В първите двубои португалците и островитяните тръгнаха с победи и имат лек аванс на върха.

Зенит бе неприятно изненадан при гостуването си в Никозия на 13 септември, губейки с 2:1 от АПОЕЛ. Още по-неприятно бе, че руснаците бяха повели, но допуснаха обрат само в рамките на 2 минути. Те завършиха мача и с човек по-малко след изгонването на Бруно Алвеш малко след головете за домакините. Във Висшата лига Зенит временно заема първото място с 52 точки в 25 кръга, но вторият ЦСКА изостава само с 2 точки, а има и мач по-малко. По всичко личи, че до края борбата за титлата ще е свирпа и това може да накара Зенит да загърби малко или много Шампионската лига.

Победителят в миналогодишното издание на Лига Европа Порто влезе с нов треньор и големи амбиции в Шампионската лига, като феновете дори мечтаят за повторение на Сезон 2003/2004, когато „драконите“ спечелиха най-престижната надпревара, след като предишната година бяха взели Купата на УЕФА. Началото бе добро – 2:1 над украинския колос Шахтьор Донецк. „Синьо-белите“ обърнаха мача въпреки ранния гол на Луиш Адриано. В португалската лига шампионите са лидер с 14 точки от 6 мача, колкото имат Бенфика и Брага. В последния кръг бе и голямото дерби като на „До Драгао“ Порто позволи на „орлите“ да измъкнат равенство 2:2.

Въпреки че Зенит натрупа доста опит по европейските терени в последните години двата тима все още не са се срещали. Порто обаче е изключително успешен на руска земя като спечели и двете си гостувания – миналия сезон срещу ЦСКА Москва и Спартак Москва по пътя си към триумфа в Лига Европа. Зенит е побеждавал Витория Гимараеш и е губил от Насионал Мадейра.

Вратарят на руснаците Вячеслав Малафеев все още не е възстановен от травма и под рамката ще застане Жевньов. Бруно Алвеш е наказан след червения си картон в миналия кръг.

Порто ще бъде без Фреди Гуарин, който трябва да изтърпи наказанието си от два мача за червения си картон на финала за Суперкупата на Европа срещу Барселона.

Порто разполага с по-силен състав от Зенит, но руският шампион има голямото предимство да играе пред собствена публика. По-смелите могат да потърсят двойката с оглед на това, че домакините ще мислят повече за успешното завършване на Висшата лига. Все пак Зенит е изградено име в Европа и едва ли ще си позволи да загуби втори пореден мач в група, която е напълно преодолима.

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

10 септември Локомотив Москва - Зенит 4:2 (Висша лига)
13 септември АПОЕЛ Никозия - Зенит 2:1 (Шампионска лига)
18 септември Рубин Казан - Зенит 2:3 (Висша лига)
21 септември Зенит - Динамо Брианск 2:0 (Купа на Русия)
24 септември Зенит - Том Томск 4:0 (Висша лига)

Порто:

06 септември Униао Лейрия - Порто 2:5 (Суперлига)
09 септември Порто - Витория Сетубал 3:0 (Суперлига)
13 септември Порто - Шахтьор Донецк 2:1 (Шампионска лига)
18 септември Файренсе - Порто 0:0 (Суперлига)
23 септември Порто - Бенфика 2:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Зенит - Порто

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Зенит - 3.00
Равен - 3.30
Порто - 2.37

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 2.95
Равен - 3.20
Порто - 2.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231